Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Cápatámadás áldozata lett egy búvár

Cápa mart halálra egy búvárt szombaton a dél-ausztráliai Tasmania szövetségi államban, aki lányával együtt fésűskagylóra halászott Maria-sziget közelében.

Cápa mart halálra egy búvárt szombaton a dél-ausztráliai Tasmania szövetségi államban, aki lányával együtt fésűskagylóra halászott Maria-sziget közelében - jelentette a helyi média. A halálos támadás előtti napon egy nagy fehér cápát láttak a környéken.

A Hobart Mercury című helyi lap úgy értesült, hogy a fiatal lány, aki jelen volt, amikor a cápa megtámadta az apját, a felszínre úszott, hogy vészjelzést adjon le.

A tasmaniai fésűskagylóhalászok szövetségének elnöke, John Hammond az ABC ausztrál televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a támadás idején több búvár is tartózkodott a térségében.

Az ausztráliai vizekben gyakoriak a cápák, idén már több úszót és szörfözőt is megtámadtak.

Júliusban egy férfit sebesített meg súlyosan egy ragadozó ugyanabban a térségben, ahol februárban egy másik cápa egy japán szörfözőt ölt meg.

Szakértők szerint a vízi sportok népszerűbbé válásával egyre sűrűbbek lettek a cápatámadások, de ritkák a halálos kimenetelű esetek.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villámcsapás ölte meg egy család hét tagját

Villámcsapás ölte meg egy család hét tagját, közöttük négy kiskorút a közép-mexikói Guanajuato… Tovább olvasom