Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Chip segítségével ˝védik˝ a diákokat a lógástól Brazíliában

Chippel ellátott egyenruhával "védik" a diákokat a lógástól Brazília észak-keleti részén, az eszköz jelzi, ha a gyerekek távol maradnak az óráktól.
A chippel ellátott pólókat egyelőre húszezer tanuló viseli Victoria da Conquista 213 iskolájából huszonötben - mondta Coriolano Moraes, a város oktatási tanácsosa. 2013-ra már a város mind a 43 ezer - 4 és 14 év közötti - diákja hordani fogja a chippel ellátott trikókat - tette hozzá.

Az "okos egyenruhákba" épített rádiófrekvenciás chipek jeleznek egy számítógépnek, amint a gyerekek beérnek az iskolába, majd üzenetet küldenek a szülők telefonjára. Amennyiben a tanuló nem jelenik meg az órán 20 percen belül, a szülő üzenetet kap arról, hogy gyermeke nem érkezett meg az iskolába.

Sok szülő ugyan elviszi gyerekét az iskolába, de nem figyeli hogy a gyerek bemegy-e, mert rohanásban van munkája miatt. A szülők mindig meglepődnek, amikor kiderül, hogy gyermeküknek hány igazolatlan órája van - mondta el Moraes.

Chip segítségével ˝védik˝ a diákokat a lógástól Brazíliában
Chippel ellátott egyenruha segítségével ˝védik˝ a diákokat a lógástól Brazíliában.

Három hiányzás után a szülőknek tájékoztatni kell az iskolát a hiányzás okáról. Ha az eset többször megismétlődik, az iskola a hivatalos szervekhez fordulhat - közölte a tanácsos. A városvezetés 670 ezer dollárnak megfelelő összeget költött a chipek tervezésére, megvásárlására, tesztelésére és a pólók legyártására.

A chipek hasonlóak azokhoz, amelyeket más országokban a házi kedvencekre helyeznek. A szerkezetet a diákok pólóinak ujjába vagy az iskolák címere alá tették. A chipek felett "Az oktatás nem tudja megváltoztatni a világot. Az oktatás az embereket változtatja meg, akik megváltoztatják a világot" felirat olvasható.

A chippel ellátott pólókat ugyanúgy lehet mosni és vasalni, mint a többi ruhát, a szerkezetnek nem esik baja - mondta Moraes. Hozzátette, a chipet gyakorlatilag lehetetlen elrontani.

Moraes elmondta, hogy Victoria da Conquasa az első város Brazíliában és talán a világon is, amely használja ezt a rendszert. "Elképzelhető, hogy divatot teremtünk, mert máris sokan érdeklődnek arról, hogyan működik a dolog" - fogalmazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rovarcsápos kozmikus takarítógépet terveznek

Rovarok csápjaihoz hasonló „végtagokkal" ragadná meg a céltárgyat az űrben a tervezett… Tovább olvasom