Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Csak nézünk és... Filmszemle a ˝szuperhosszú˝ hétvégére, 1. rész

Letudhatunk hat napot úgy, hogy ki sem mozdulunk otthonról, s mást sem csinálunk, csak tévézünk. Dobja el a műsorújságot nyugodtan! Két menüvel is készültem! Válogasson ezekből, nem jár rosszul! Nézze ezeket december 24-én!
A hat nap ugyan nem elég egy Szomszédok-maratonhoz, de a Csengetett mylord?-ot és Waczak szállót is kényelmesen meg lehet nézni, és akkor olyan „klasszikus karácsonyi mozisorozatok", mint a Keresztapa, A gyűrűk ura, az Alien, a Csillagok háborúja, a Halálos fegyver vagy a Vissza a jövőbe és a Monty Python csoport mozifilmjeinek kötelező elővétele is belefér.

De ha távirányítópárti, akkor lássuk, miből válogathat! Azt feltételezem, hogy kábeltévé előfizetése van, a legnagyobb csomag, de ebben a csomagban nincsenek benne a plusz pénzért nézhető elsősorban felnőttfilmeket sugárzó csatornák. S azt is vélelmezem még, hogy érdemben két-három óra körül tud leülni tévézni, s általában 12 órát tudja bámulni a dobozt – 24-én még az utolsó nagy rohanások, aztán 25 és/vagy 26-án a rokonlátogatások és/vagy családi ebédek okán nincs idő a délelőtti tévézésre, majd 27-étől kipiheni ezeket (is), és legalább kilenc (tíz) óráig alszik. Összeállítottam minden napra egy „ultizóknak" és egy betlizőknek" csomagot, íme a szenteste kínálata.

A kutya, aki megmentette a karácsonyt
A kutya, aki megmentette a karácsonyt
December 24., az ultizóknak

Állatokkal nem lehet hibázni, karácsonykor pláne. Kutyákat nézni sosem unalmas. A kutya, aki megmentette a karácsonyt című családi vígjáték 2009-ben készült, azaz viszonylag friss. A Bannister család lelkesen készül a karácsonyra, miközben egy új taggal bővül a család: Zeusszal, a volt rendőrkutyával. Zeusz az apa és a gyerekek nagy kedvence lesz, ám úgy tűnik mégse igazi házőrző típus, mivel egyáltalán nem ugat, ráadásul folyton rossz fát tesz a tűzre, amit az anya nem néz jó szemmel. Már úgy tűnik, hogy megválnak a kutyától, amikor két betörő érkezik a család távollétében, így ez remek alkalom lesz Zeusznak, hogy bebizonyítsa, mekkora hős is valójában. Kezdjen ezzel! M1, 13.35.

Majd irány a kettes! Nem az, amelyiket eladtak, hanem az m2! 15.25-kor kezdik sugározni a Felejthetetlen karácsony című angol animációs filmet. (Tud „színtiszta" angol animációs filmet mondani ezen kívül?) A polgármester asszony a karácsonyi ünnepség megrendezésére Bobot kéri fel. Bob ikertestvére, Tom a távoli Északi-sarkon él, a karácsonyt azonban testvérével szeretné tölteni. Az ünnep reggelén Bob nagyon szomorú, mert a testvére lekéste a hajót, azonban Wendy és a helyi együttes vezetője repülővel érte megy. Így mégis ez lesz életük legszebb karácsonya.

Újabb negyedóra szünet (WC, hűtőszemle, satöbbi simán belefér, nem beszélve a Facebook-fal ellenőrzéséről) majd kapcsoljon a Viasat3!-ra, 16:35-kor kezdődik A Flintstone család: Rick Moranis, John Goodman, na meg persze Kyle MacLachlan és Halle Berry! A zenét többek között a B52 nyomta. A sztori egyébként ez (elvileg): A történet időszámításunk előtt 2 millió évvel ezelőttre kalauzul el bennünket a kőkorszaki szakik világába, ahol két nem mindennapi család életébe csöppenünk bele. Frédi, a sárkánydaru közkedvelt kezelője, egy nap megnyerte a pályázatot: jutalma egy főnöki szék, meg egy gyönyörű titkárnő. Frédi nem is sejti, hogy hatalma, csak egy álnok elnök ármány műve. Vilmáék kegyelem-kenyerén él Béni és családja, ám aztán történik valami, amitől Frédi végre észhez tér...


Itt tartsunk egy rövid szünetet: ajándékosztás, csomagok kibontása, könnybe lábadó szemek, boldog karácsony-telefonok, majd újra kapcsoljon az m2-re: A gyermek, akit Jézusnak hívtak – A titok/A várakozás. Franco Rossi két, 1987-ben készült filmjében Irene Papas és Alessandro Gassman is szerepel.

A gyermek akit Jézusnak hívtak

Ha még bírja, akkor nézze meg ugyanezen a csatornán a Karácsonyi éjféli misét, amelyet a Budavári Nagyboldogasszony Templomból közvetítenek.

December 24., a betlizőknek

Kevés olyan isteni jó sorozat van, mint az Autókereskedők. Pedig roppant egyszerű: két csóka megvesz egy romot, s mivel az egyik ért hozzá, feljavítják, eladják, és a lóvét szétdobják. Mégis, Mike és Edd valahogy jól csinálja, és még a borzalmas újraszinkronizálás ellenére is mindig ott lehet ragadni, ha elkapja őket az ember. Déltől háromig három epizód is látható a Discoveryn.

Autókereskedők - mindig bejön!
Autókereskedők - mindig bejön!

Majd „rohanás" a Coolra! 15.25-től a Sakáltanyát adják!Ezután pihenjenek egy kicsit, adják át korábban az ajándékot, hogy oda tudjanak ülni 18.35-től a Film Mániához, ahol A palást című 1953-as amerikai filmdrámát lehet megnézni Richard Burton főszereplésével. Marcellus Gallio a szép Diana miatt egy rabszolgavásáron megsérti a fiatal Caligulát, és ezért Jeruzsálembe száműzik. Új lakhelyén találkozik a messiással, akit Pilátus döntésére keresztre feszíttet. Hamarosan kínzó látomások kezdik gyötörni, és kis híján megőrül. Tiberius azzal a feladattal küldi vissza, hogy kerítse elő Demetriust, aki Krisztus palástját őrzi, és derítse ki, kik a titkos szekta vezetői. Marcellus Jeruzsálemben találkozik Péterrel, a prófétával, és csatlakozik hozzá. Az ifjú tribunus hamarosan keresztényként visszatér Rómába, ahol Caligula árulás vádjával halálra ítéli.

Diane, Bettie és Goldie - örökké imádnivalók
Diane, Bettie és Goldie - örökké imádnivalók
Ha a mozival feltöltődtek, akkor jöhet a kacagás, 21.10-től a Fem3-on az Elvált nők klubja nézhető meg. A sztori ismert, de a biztonság kedvéért: 1969-ben egyszerre diplomázik le négy lány Xintia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jó barát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Xintia öngyilkossága hozza ismét őket össze. Kiderül, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték őket. A közös katasztrófa egységbe kovácsolja őket, elmés bosszúra készülődnek az ex-férjek ellen. Mivel az asszonyok saját karrierjükön túl nem csekély szerepet vállaltak férjeik üzleti életének felépítésében, tisztában vannak gyenge pontjaikkal. Az örökre megbélyegzett „első feleségek" támadásba lendülnek volt férjeik ellen, hogy „visszafizessenek" nekik mindent, kamatostól. Azt észrevették, hogy az 1996-os vígjátékban szerepel Sarah Jessica Parker is?

Sajnos a betlizőknél egymásba lóg két príma esti film: 22.55-kor kezdődik a Viasat6-on az Ogre – Az elátkozott város titka. Mivel a csodás Goldie Hawn-ékat, valljuk be, kettőnél is többször láttuk már, így inkább kezdje el „rendesen" az amerikai-kanadai akciófilmet! Csak szenteste van... Erről szól a film, egyébként: Mike (Ryan Kennedy) és Jessica (Katharine Isabelle) életük leghajmeresztőbb kalandját élik át, amikor véletlenül a tiltott városba tévednek. Elensford lakói több mint száz éve egy napot sem öregedtek, mégis olyanok, mintha halottak lennének. Hamarosan kiderül, hogy Henry Bartlett (John Schneider) annak idején sötét mágiával űzte el a pestist, amivel életre keltette a gonoszt egy Ogre testében. A város minden évben egy áldozattal adózik az Ogrének, akit Bartlett varázsbotja jelöl ki. Úgy tűnik, ezúttal Mike a kiválasztott.

Ogre - angol nyelvű filmelőzetes


Lesz egy óra „pihenője az utolsó" ajánlott film előtt: a szuperjokert a TV2 csak 1.30-kor veti be. A Grincs Jim Carreyvel ekkor látható. Aludjon el ezen!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királyi kegyelemben részesült Alan Turing, az Enigma-kód feltörője

1952-ben "súlyos közszeméremsértés" vádjával, a homoszexualitást bűncselekményként definiáló brit… Tovább olvasom