Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Csak nézünk és... Filmszemle a ˝szuperhosszú˝ hétvégére, 6. rész

Letudhatunk hat napot úgy, hogy ki sem mozdulunk otthonról, s mást sem csinálunk, csak tévézünk. Dobja el a műsorújságot nyugodtan! Két menüvel és egy „desszerttel" készültem! Válogasson ezekből, nem jár rosszul! Nézze ezt december 29-én!
A hat nap ugyan nem elég egy Szomszédok-maratonhoz, de a Csengetett mylord?-ot és Waczak szállót is kényelmesen meg lehet nézni, és akkor olyan „klasszikus karácsonyi mozisorozatok", mint a Keresztapa, A gyűrűk ura, az Alien, a Csillagok háborúja, a Halálos fegyver vagy a Vissza a jövőbe és a Monty Python csoport mozifilmjeinek kötelező elővétele is belefér.

De ha távirányítópárti, akkor lássuk, miből válogathat! Azt feltételezem, hogy kábeltévé előfizetése van, a legnagyobb csomag, de ebben a csomagban nincsenek benne a plusz pénzért nézhető elsősorban felnőttfilmeket sugárzó csatornák. S azt is vélelmezem még, hogy érdemben két-három óra körül tud leülni tévézni, s közben szomorúan gondol arra, hétfőn bizony be kell menni dolgozni... Összeállítottam egy „ultizóknak" és egy „betlizőknek" csomagot, íme december 29. kínálata.


December 29., az ultizóknak

Menjen tutira! Viasat3, 14:25, Az arany iránytű. Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt. És ami a lényeg: Nicole Kidman is nézhető benne – mindenféle értelemben.

Vivát, medvék!

Sport az élet!

Persze azt is megértem, ha az egész napot végigsportolja!
Hiszen:
14.00, Sport2: NHL, hajnali mérkőzés. CHI@STL (oké: St. Louis Blues–Chicago Blackhawks)– isteni meccs volt, nem akárhogy alakult!
16.00, Sport2: KHL, élőben: Dinamo Riga–Slovan Bratislava
Ha kicsi Amman-hívő, akkor 16.15-től a Eurosporton síugrás világkupa Four Hills torna Oberstdorfból
Ha van Digije, akkor 16.45 Chelsea–Liverpool, előtte 14.15-től Newcastle United–Arsenal, de javaslom az NHL-meccset, komolyan.
Majd este héttől Sport2: NFL orrvérzésig! 19.00 Miami Dolphins–New York Jets, 22.15-től Chicago Bears–Green Bay Packers, 2.30-tól pedig Dallas Cowboy–Philadelphia Eagles; erre lehet ma tippelni Tippmester játékunkban is! Nézze végig mindhármat, s jelentsen beteget!

Szusszanjon egyet, negyedórányi szünete van! Majd 16.50-től jön Jackie Chan: Első csapás. Tudta, hogy ez az eredeti címe a mozinak? Ging chaat goo si 4: Ji gaan daan yam mo. A cselekmény leírása most annyira „irodalmi", hogy pláne muszáj szó szerint idéznem: „Chan nyomozó (Jackie Chan) hongkongi rendőrtiszt, akit a CIA és KGB is felbérel egy veszélyes ukrán nukleáris töltet visszaszerzésére. Jackie tehát elkezdi szétválogatni a rossz fiúkat a jóktól – mindezt könnyed, ám jól irányzott ütések s kiadós ólomeső közepette. Jackie kezében minden tárgy fegyverré válik, s a rossz fiúkat üldözve bejárja a fél világot, Ukrajnától Ausztráliáig. Ha kell, tengeralattjáróra pattan, snowboardozik vagy gólyalábon jár, miközben útját felváltva keresztezik emberevő cápák és ellenállhatatlanul szép lányok." Hát ez van...

Ha Jackie után tájékozódott a kereskedelmi televíziók híradójából, akkor kapcsoljon a tv2-re! Vagy maradjon ott: 19.00, Irány Eldorádó! A gyerek is imádni fogja, hiszen amerikai animációs musical, Elton John dalszövegeivel, ő egyébként a narrátor is. Persze őt így sosem halljuk, ahogy – jelen esetben – Kevin Kline-t, Keneth Branagh-t és a többieket sem, pedig egyszer bevállalhatná valamelyik tévé, hogy az eredeti szinkronhangokkal, feliratozva ad le egy ilyen „mesét". A történet most ez: Tulio és Miguel, a két jó barát úgy érzi, végre megfogták az Isten lábát. Kockán elnyerik – vagy inkább elcsalják – az Eldorádóba, a legendás aranyvárosba vezető út térképét. Kincsükkel azonban menekülniük kell a feldühödött ellenfelek bosszúja elől, s végül a hódító Cortes hajójának gyomrában kötnek ki. Szerencséjükre segítőtársra találnak Altivo, az okos csataló személyében, aki segít nekik megszökni a hajóról, és egy mentőcsónakban velük tart az Újvilág partjai felé. A tengeri utazást szárazföldi kalandok követik, s mikor a barátok végül rátalálnak Eldorádóra, kiderül, hogy megpróbáltatásaik még korántsem értek véget. Az eldorádói indián törzs főpapjának kapóra jön a furcsa idegenek érkezése. Isteneknek kiáltja ki őket, s titokban arra készül, hogy segítségükkel megfossza hatalmától a törzsfőnököt. A két kincsvadász cimbora nem tehet mást, belemennek a játékba, és segítőtársul fogadják a szép bennszülött lányt, Chelt, aki cserébe csak annyit kér, hogy a jövevények vigyék magukkal az Óvilágba. Hőseink megszerzik ugyan az áhított aranyat, de még nehéz feladat áll előttük: meg kell menteniük Eldorádót – és a barátságot, ami összefűzi őket.

Irány Eldorádó - részlet


Gyorsan kell átkapcsolni a „rendes" kettesre, ugyanis 20.45-kor kezdődik ott A szerelem konyhája című romantikus vígjáték. Ezt látja majd: Rob Haley (Dougray Scott) tehetséges séf Londonban. Vendéglője jó hírű, minden csodálatos körülötte mindaddig, míg autóbalesetben el nem veszíti feleségét. Búskomorsága még inkább elmélyül, mikor egy ételkritikus lehúzza éttermét. Régi jó barátja, a világhírű Gordon Ramsay tanácsára megvásárol egy rossz állapotban lévő, vidéki vendéglőt, hogy ínyenceknek való éttermet hozzon létre a helyén. Nem számít arra, hogy egyik első vendége egy híres amerikai ételkritikus, Kate Templeton lesz. Bár Kate nem sok jóra számít, Rob messze nem átlagos desszertje leveszi a lábáról. Lassacskán mindketten ráébrednek, hogy az igazi boldogság receptje egy adag csapatmunkából, s jó adag szerelemből áll...

A szerelem konyhája - eredeti, angol nyelvű előzetes - Gordon Ramsay-vel, akit nehéz lesz felismerni, mert nem ordít, legalábbis itt...

Megértem, ha itt lefekszik aludni, hiszen hétfőn korán kell kelni, de ha még nem álmos, akkor fejezze be a napot a Hatodik napon akciófilmmel. 22.20, RTL Klub. Tuti elalszik rajta, hiszen annyiszor lát(hat)ta már... Tudja, Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) egy este arra ér haza, hogy valaki, egy tökéletes hasonmás csókolgatja a feleségét és eszi a születésnapi tortáját. Szörnyű igazságra kell rájönnie: véletlenül hagyták életben, a klónja pedig elfoglalta jól berendezett, nyugalmas életét. A megrázkódtatást fokozza, hogy nincs hatalom, amelyhez segítségért fordulhatna, mert ha fény derülne a baklövésre, könyörtelenül végeznének vele és a családjával. Adam megpróbálja hát felvenni a harcot az ismeretlen ellenséggel, hogy visszaszerezze önnön „létezését". Ám úgy tűnik, az ellenfél elpusztíthatatlan, a ráuszított két bérgyilkos klónjai újra és újra felbukkannak.

Hatodik napon - picit halk...

December 29., a betlizőknek

Ha Az arany iránytűvel tutira mentek az ultizók, akkor erre csak egyet lehet válaszolni: 14.05, Cool: Rendőrakadémia 7.: Moszkvai küldetés. Üljön le, és röhögjön bátran!

Egy dácsában és környékén bizony történnek fura dolgok...

Van tíz perce ezután kimenni enni-inni, pisilni, majd irány az m1! 15.50-kor kezdődik Erik a viking! Ennél isteni jobb filmet vasárnap koradélutánra elképzelni sem lehet! Ha esetleg nem tudnák, mit néznek majd – bár ez képtelenség –: a viking istenek, Odin, Thor és a többiek elszunnyadtak, a gonosz pedig felfalta a Napot. A dermesztő Fekete vezér (John Cleese) martalócai élén kegyetlenül kizsigereli a Föld didergős népeit. Erik (Tim Robbins), a viking harcos, aki békés természetével kilóg a sorból, elindul kicsiny csapata élén, hogy Atlantiszról megszerezze a csodakürtöt és ébresztőt fújjon az égieknek. Úti céljához érve azonban elsüllyedhet szégyenében – olyan meglepetés vár rá, amitől szó szerint minden a feje tetejére áll.

Erik a viking - Teljes film, akár itt is megnézheti

Ma is van Bud SpencerTerence Hill-mozi: 17.25-től a film+-on Én a vízilovakkal vagyok.

Én a vízilovakkal vagyok - Zerge degec felrakta az egészet!

Afrika után irány a vadnyugat! Az ATV-n 19.25-kor kezdődik az Egy maréknyi aranyért című western. Emilio Estevez nemes egyszerűséggel csak Cowboy a filmben: a bosszúszomjas Reager állandóan a Cowboy nyomában jár, nem akarja büntetlenül hagyni fia halálát. Cowboy gyilkos – de ő is bosszút állt fia és felesége haláláért. Ártatlan emberi életek kioltása köti össze kettejük sorsát. Cowboy kalandos menekülése során találkozik Dooleyval, az amerikai polgárháború egykori harcosával, aki azt a kincset keresi, amelyet a déli katonák rejtettek el a jenkik elől. Dooley látja, hogy Cowboy milyen eltökélt, milyen kegyetlen, és pontosan tudja, ha valaki, akkor ő az, aki képes a térkép hiányzó részeit megkeresni.

Egy maréknyi aranyért - eredeti, angol nylevű filmrészlet


Lesz huszonöt perce összeállítani egy kései vacsorát, majd költözzön az m1-re! Előbb nézze meg A királynőt 21.35-től. Helen Mirren szuperszenzációs: Diana hercegnő élete a tündérmese és a rémdráma keveréke, egy életút, amely csillogással és botrányokkal volt kikövezve. Az emberek szerint Diana mindig is szálka volt az angol királyi ház szemében. Nem véletlen, hogy a hercegnő tragikus halálát követően II. Erzsébet és a királyi család nem jelent meg a nép előtt. Anglia értetlenül állt királynője hallgatása előtt, mindenki elítélte a protokollhoz ragaszkodó királyi családot. A történet arról a feszültséggel és érzelmekkel teli hétről szól, amely a szívek hercegnőjének halála után megrendítette az angol monarchiát.

A királynő - eredeti, angol nyelvű előzetes

Majd a monarchia élete után 23.20-tól jön a Csendes terror című thriller, a főszereplők Melanie Griffith, Matthew Modine, Michael Keaton. Ezt játsszák: Patty Palmer és Drake Goodman csak egy hajszálra van attól, hogy legszebb álmuk valóra váljon, amikor vesznek maguknak egy házat San Franciscóban és nekilátnak a rendbehozatalának. Azonban az új tulajdonuk nagyon nagy és a földszinti lakást szívesen kiadnák. A hirdetésre jelentkezik egy férfi, aki első látásra tökéletes bérlőnek tűnik, de akiről hamarosan kiderül, hogy ennek az ellentéte. Carter Hayes ugyanis veszélyes ember, aki pszichológiai hadjáratot indít a fiatal pár ellen. Drake és Patty hamar ráébred, hogy a tét nem kicsi, ha Carter Hayes győz, akkor vége kettejük kapcsolatának, oda a ház és akár az életük is.

CSenedes terror - a teljes film, eredeti nyelven

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívinfarktusban meghalt a legendás labdarúgó

Negyvennégy éves korában elhunyt Ilja Cimbalar 28-szoros orosz válogatott labdarúgó. Tovább olvasom