Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Családirtásra és iskolai mészárlásra készült egy minnesotai tinédzser

Eredetileg április 20-án, a columbine-i iskolai öldöklés 15. évfordulóján akart támadni, de ez a dátum idén húsvétra esett, ezért nem volt tanítás.
Lakossági bejelentés alapján sikerült megakadályozni, hogy egy 17 éves fiú kiirtsa a családját, lelője iskolatársait és robbantásokat hajtson végre az iskolájában a Minnesota állambeli Wasecában - közölte pénteken híroldalán a CNN hírtelevízió.

John David LaDue-nek a helyi rendőrség szerint megvoltak az eszközei ahhoz, hogy végrehajtsa tervét.


A rendőrökhöz bejelentés érkezett, hogy egy raktárnál gyanús személyt láttak. A kiérkező hatóság emberei egy tárolóban bombakészítéshez szükséges anyagokat találtak: egy kuktafazekat, pirotechnikai anyagokat, puskaport és golyóscsapágyakat.

LaDue a rendőrségen beismerte, hogy a szülei és a nővére meggyilkolására készült. A mentőosztagok figyelmének elterelése érdekében tüzet akart okozni, majd ebédidőben bombákkal és lőfegyverrel támadta volna meg az iskoláját. Egy füzetben megtalálták a részletesen kidolgozott terveit is.


A mészárlást egy-két héten belül hajtotta volna végre. Eredetileg április 20-án, a columbine-i iskolai öldöklés 15. évfordulóján akart támadni, de ez a dátum idén húsvétra esett, ezért nem volt tanítás.

Facebook-bejegyzései szerint a fiú a "sötét oldal" követője és kedveli a horrort, a heavy metalt, a vadászatot és gépkarabélyokat.

LeDue ellen négyrendbeli gyilkossági kísérlet, két rendbeli rongálási kísérlet, valamint robbanó- és gyújtóanyagok birtoklása miatt emeltek vádat.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cuki cselgáncsozó kislányok után jönnek a táncosok

Ha eddig azt hitte, hogy tud táncolni, akkor ne nézze meg ezt a videót. Ha ámulni akar, akkor… Tovább olvasom