Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Csehországban forgatja A három testőr című sorozatot az orosz televízió

Csehországi helyszíneken forgatja A három testőr című nyolcrészes filmsorozatát az orosz állami televízió.
Alexandre Dumas francia író világhírű regényéből készült alkotást várhatóan már a jövő évben láthatják a nézők.

"A nemzetközi stáb eddig már 30 napot forgatott Oroszországban, most 22 napot Csehországban fognak forgatni" - közölte újságírókkal Katerina Ulrychová, a Film Production K-International társaság képviselője.

A hét végén a morvaországi Olmützben forgattak, amelynek központját XVIII. Lajos francia király tizenhetedik századbeli Párizsává alakítottak át. A helyi lakosság és a szépszámú turista nagy örömére a városközpontban történelmi hintók robogtak, lovasok száguldoztak, illetve színpompás ruhákba öltözött hölgyek és urak korzóztak.

"Olmütz gyönyörű város, és központja állítólag nagyon emlékeztet a XVII. századbeli Párizsra. Az orosz televíziósok elégedettek" - mondta Ulrychová.

A filmsorozat forgatókönyvét Andrej Zsidkov írta, társszerzője és egyben a film rendezője Szergej Zsigunov.

"Nagyon szeretem Dumas regényeit. A forgatókönyv írása közben tudatosult bennünk, hogy Dumas sordíjért írt. Mi a regény cselekményét nem másítottuk meg, hűek maradtunk a szelleméhez is, csak felgyorsítottuk, hogy közérthetőbb legyen" - magyarázta Zsigunov.

Oroszországban több helyszínen, egyebek között Szentpéterváron forgattak. Csehországban elsősorban a külszíni és a parádés harci jeleneteket veszik fel különböző helyeken. A filmsorozat költségvetését Ulrychová nem árulta el.

"Határozottan állítom, hogy a költségvetés nagy. A főszereplők összes kosztümjét drága anyagokból, igazi bőrből varrták, a csipkéket kézzel készítették, és a ruhákon féldrágakövek vannak. A kardcsörtéket Michel Carliéze francia kaszkadőr és csapata vezérli. A speciálisan kiképzett lovak Litvániából érkeztek, míg a királyi pár ruháit Spanyolországban és Franciaországban készítették" - fejtette ki a gyártó cég képviselője.

A közelmúltban Magyarországon is nagy sikerrel vetítettek orosz televíziós sorozatokat, többek közt Bulgakov A Mester és Margaritájának feldolgozását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kefirt iszik vagy vezet?

Bár kefirtől lerészegedni gyakorlatilag lehetetlen, Oroszország tiszti főorvosa a leghatározottabban… Tovább olvasom