Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Csendszennyezéssel vádolnak egy papagájt - videó

A madár állandóan az Old MacDonald Had a Farm című gyerekdalt énekli, amivel már a szomszédok agyára ment.
Állandóan az Old MacDonald Had a Farm című gyerekdalt énekli egy papagáj Nagy-Britanniában, amivel már annyira a szomszédok agyára ment, hogy panaszt tettek az önkormányzatnál a madár gazdája ellen csendszennyezés címén - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

A 12 éves afrikai szürkepapagáj, melynek neve Buddy mindazonáltal nem vádolható teljesen monoton műsorszolgáltatással, mivel a dal szünetei közben gyakran üvölti, hogy "rendőrség!" - ahogy a torkán kifér. Emellett van, hogy azt rikácsolja: "rendőrség, kamera, felvétel!" Ha telefon szól, Buddy azonnal rákezdi a "Helló! Ki beszél?" kérdésre. A madár műsorát Az Addams család-tévésorozat főcímzenéjével is sokszor színesíti.


A szomszédok két év óta szenvednek a Buddy-show-tól. Panaszukra az önkormányzat azt javasolta a madár gazdájának, a 62 éves Stephen White-nak, hogy tanítsa meg a papagáját hallgatni. A tanácson a férfi csak kacagni tudott.

"Buddyt nem lehet csendre bírni. Mégis mit várnak tőlem? Vágjam el a hangszálait? Többször költözködtünk, de bárhol laktunk is korábban, sohasem volt baja senkinek Buddyval. Mindig a lakáson belül van, soha sincs a szabadban" - mondta White.

Jelenleg az önkormányzat ott tart, hogy zajfigyelő berendezést telepített az egyik szomszéd lakásába, aki két hónapon át szorgosan feljegyezte a papagáj összes "nyilatkozatát".

Az önkormányzat közölte White-tal, azt kockáztatja, hogy felelősségre fogják vonni antiszociális viselkedésért.

White közölte, hogy készen áll a jogi harcra megjegyezve, hogy az egész hercehurca teljes adópénz-pocsékolás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Yahoo forgalma megelőzte a Google-ét

A comScore piackutató cég szerint a Yahoonak július folyamán 199,6 millió egyedi látogatója volt a… Tovább olvasom