Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Csobot Adél hitet tanult mentorától

Csobot Adél, az X-Faktor televíziós tehetségkutató harmadik helyezettje nem panaszkodhat: rengeteg a fellépése, és filmszerep-ajánlatot is kapott. A pörgős, 18 éves erdélyi születésű lány Magyarországon képzeli el a jövőjét, szeretne idén leérettségizni, és a színészettől sem zárkózik el – de egyelőre énekesként szeretne fejlődni.
Sok dolog érdekelt, és érdekel a mai napig is. Fotó: Nánási Pál/RTL Klub
"Sok dolog érdekelt, és érdekel a mai napig is." Fotó: Nánási Pál/RTL Klub
– Azt rebesgetik, tele van a határidőnaplója, elárasztják fellépésekkel: hogy teltek az ünnepek? A családjával is el tudott tölteni némi időt?

– Igen, számos felkérésem van, aminek én nagyon örülök, s megpróbálok teljes erőbedobással eleget tenni mindegyiknek. A családommal mindössze karácsonykor tudtam időt tölteni, de keveset. Nagyon sokat jelentenek nekem a szeretteim, s még ha kevés időt is töltöttünk együtt, nekem ez is rengeteget számított, hiszen hiányoztak már nagyon. Az ünnepek kellemesen teltek, szilveszterkor ugyebár felléptem...

– Megkapta a magyar állampolgárságot: Magyarországon képzeli el a folytatást énekesnőként, vagy hazaköltözik? Befejezi a középiskolát?

– Már december 19. óta magyar állampolgár vagyok, teszem hozzá, büszke vagyok rá iszonyatosan! És igen, Magyarországon képzelem el a jövőm egy részét – hiszen sosem lehet tudni mit, hogyan hoz majd a sors... A középiskolát folytatni szeretném, és meg idén leérettségizni.

– Korábban arról cikkeztek, hogy összeköltözik Budapesten Antal Timivel. Riválisok voltak, mégis ennyire jó kapcsolatot alakítottak ki? Mi kovácsolta össze a két határon túli magyar lányt?

– Timivel mai napig nagyon jó viszonyt ápolunk, megszerettük egymást a verseny alatt, hiszen mindketten Erdélyből jöttünk, származunk, ami plusz egy közös dolog. Bár az elején azt terveztük, összeköltözünk, végül valahogyan mégis jobbnak találtuk, ha külön élünk – ennek különösebb oka nincsen. Timiben és bennem talán az a legfontosabb közös tulajdonság, hogy mindketten nagyon céltudatosak vagyunk. Na és akaratosak...

– Sokat írnak a kapcsolatáról is Istenes Bence televíziós műsorvezetővel: nem is mindig igazat. Hogy lehet kezelni a pletykákat és a kritikákat, amelyek a verseny közben érték?

– A pletykákkal nem kell foglalkozni. Sikerült megtanulnom már a verseny elején, hogy nem szabad hagynunk magunkat sodródni a rosszindulatú emberekkel, véleményekkel. El kell őket engedni, és koncentrálni a jóra, a pozitívra. Csak akkor lesz eredmény, ha nem hagyjuk, hogy az energiánk elpazarolódjon.

Marilyn és a zsebóra

Mentora, Malek Miklós „barna Marilyn Monroe"-nak titulálta a 18 éves nagykárolyi Csobot Adélt, akinek énekhangját már az általános iskola harmadik osztályában felfedezték. Nyolc éve énekel, utolsó éves a Nagykárolyi Elméleti Líceumban matematika-informatika szakon, jelenleg távoktatásban tanul. A szépségversenyekbe is belekóstolt: 2010-ben elnyerte a Miss Nagykároly 2010 címet, illetve a Miss Satu Mare 2010/Miss Szatmárnémeti 2010 versenyen ő lett Miss Turismo. 2012-ben jelentkezett a Médiabefutó versenyre ének kategóriában, amelyet Romániában élő fiatalok számára rendeztek meg: megnyerte a legstílusosabb versenyzőnek járó különdíjat. Erre a megmérettetésre, az X-Faktorra és más versenyekre a Nagykárolyi Kulturális Központ könnyűzene szakának oktatója, Szűcs József készítette fel. Hobbija a táncolás, a görkorcsolyázás, a filmnézés, és a versírás, egy évig shaolin kungfuzott, és kedvenc tárgya egy antik zsebóra.

– Életvidám lányként írja le magát, aki tele van energiával: a matematika-informatika szak mellett énekel, színészként szerepel, modellként szépségversenyeket nyert, belekóstolt többféle táncstílusba és basszusgitáron is játszik. Hobbijai között a versírás is szerepel. Honnan e sokoldalúság – és a rengeteg energia?

– Egyszerűen ezzel a sokoldalúsággal születtem. Nem is tudom... Sok dolog érdekelt, és érdekel a mai napig is. Mindig szerettem kipróbálni magam mindenben, de örülök annak, hogy most már az utamat járom. Bár ez az út még biztos ki fog egészülni pár dologgal... De ezt élvezem és szeretem. Ezek a dolgok dobjak fel az életemet. Állandóan pörgésben vagyok, és pont ez az, ami biztosítja a sok energiát.

– Azt hallottuk, filmszerepet is kaphat: elsősorban énekesnőként képzeli el a jövőjét, vagy akár színésznő is szívesen lenne?

– Filmszerep. Nos igen, ez zseniális, ismét egy olyan dolog, aminek borzasztóan örvendek. Hiszen ez egy kihívás, egy feladat, alig várom már, hogy megoldjam! Nem zárkózom el a színészettől, de most a legfontosabb az éneklés – fejlődni szeretnék!

– Tartja-e a kapcsolatot volt mentorával, Malek Miklóssal, és mi a legfontosabb dolog, amit tőle tanult?

– Malek Miklóssal természetesen tartjuk a kapcsolatot. Nagyon sok mindent megtanultam tőle, de talán ami a legfontosabb, az a hit – abban, hogy képes vagyok bizonyos dolgokra, csak el kell hinnem.

Nem zárkózom el a színészettől, de most a legfontosabb az éneklés - fejlődni szeretnék! Fotó: Nánási Pál/RTL Klub
"Nem zárkózom el a színészettől, de most a legfontosabb az éneklés - fejlődni szeretnék!"
Fotó: Nánási Pál/RTL Klub

Olvasóink írták

 • 10. queenmargareth1 2013. január 28. 15:42
  „nos, használd is ki, mert a "hírnév" gyorsan el tud szállni és bizony vannak a műfajodban is igen erős ellenfelek”
 • 9. IVY 2013. január 28. 13:32
  „Osztán, ha már nem fut a szekér, -hírdesd magad a netten! :)”
 • 8. csanadi41 2013. január 28. 09:57
  „Adélka, sok sikert kívánok Neked ! Maradj mindig ilyen optimista !!!”
 • 7. pog 2013. január 28. 09:14
  „ki ez más fontosabb cikket kellene írni..”
 • 6. Carlo 2013. január 28. 08:17
  „3! hinni nm más, mint az ismeretlent feltétel nélkül elfogadni .
  ha tudsz már valamit, azt nem kell hinni, hiszen a tudás birtokában vagy,
  nem véletlenül írtam azt amit leírtam, hogy hinni nem lehet megtanulni, ez vagy van , vagy nincs.
  de meg lehet tanulni hallgatni , a nálunk bölcsebb emberekre, akik tanítanak,
  a tudás szaporítása, és annak jó felhasználása közben lesz valaki felnőtt, és nem csak az idő múlása miatt....”
 • 5. freeboy 2013. január 27. 19:01
  „4. saturnus 2013.01.27. 18:43
  Ha nem nézted, honnan tudod, hogy jó vagy sem?
  A Miskolci történet már sokkal érdekesebb, HA igaz. Egyébként meg ha körülnézel sok helyen ( pl Szegeden ) az elvileg egy nyelven beszélők sem értik egymást, nem beszélve a Magyar Parlamentről ! Szóval kis országunk idáig fejlődött 1998 óta. Ne aggódj, van még lejjebb !!!”
 • 4. saturnus 2013. január 27. 18:43
  „1. Lucia 2013.01.27. 09:52.Már eddigi viselkedése okán ebből egy nagy..... lesz. Felfele ... al.. lefele tap..... Egyébként láthatóan kőkemény protekciós nyomással maradt bent a versenyben az elejében. Onnantól nem néztem és hiteltelenné vált már amúgy is az egész köztévé és kereskedelmi tvk is. Miskolcon a romániai polgármester és onnan áthozott beültetett munkatársai akik szintén erdélyi magyarok románul beszélgetnek egymás közt ,hogy ne hallják meg ne értsék az itteni magyarok miről beszélgetnek,már annyira túlzásba viszik,hogy már a Miskolci városi közgyűléseken is románul beszélnek egymás közt. Milyen magyarok is ezek??”
 • 3. Kathryn 2013. január 27. 14:34
  „Bizony, Carlo, meg kell tanulni. A felnőtté válás egyik legfontosabb lépcsőfoka megtanulni hinni önmagadban. Hiteles is csak akkor leszel, ha a céljaidban hiszel. A sok céltalan, félresiklott emberi élet (főleg magánéletre gondolok) egyik fő oka, hogy az emberek nem tanultak meg hinni magukban és a céljaikban.”
 • 2. Carlo 2013. január 27. 13:46
  „a hitet tanulni?”
 • 1. Lucia 2013. január 27. 09:52
  „Cuki pofa!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oroszok szerint Keira Knightley túl vékony

Már Oroszországban is látható az Anna Karenina új adaptációja, amelyben Keira Knightley játssza Lev… Tovább olvasom