Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

D. Tóth Kriszta nélkül is lesz talkshow az M1-en

A jövőben is szerepel talkshow az M1 képernyőjén - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), amely közleményében találgatásnak nevezett minden sajtóinformációt a DTK Show jövőjével kapcsolatban, így a műsor megszűnését is.
Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke közölte: a DTK Show-t az MTVA hozta létre a közmédiában, vagyis nem magánszemély, producer, műsorvezető tulajdona, hanem az MTVA a kizárólagos jogtulajdonosa.

A produkciót az MTVA az MTV Zrt. megrendelésére gyártotta saját munkatársaival, köztük a műsorvezetővel, aki az MTVA alkalmazottjaként látta el feladatát. Ebből következően nem neki, hanem a produkciónak volt és van stábja, szemben a külső gyártású műsorokkal - közölte.

A közleményben azt is szerepel, hogy a Maradj talpon! című produkció nem tűnik el a közmédia kínálatából, azzal együtt, hogy a közmédia más vetélkedőt is műsorára tűz a jövőben, erről azonban később nyújt tájékoztatás az MTVA.

A közeljövőben Gundel Takács Gábor, aki az MTVA egyik legnépszerűbb, többször díjazott műsorvezetője, a sportközvetítések, illetve A Dal 2013 Eurovíziós Dalválasztó Show műsorvezetőjeként lép a kamerák el.

A Magyarország, szeretlek! című produkció is folytatódik az M1 csatornán - áll a közleményben.

D. Tóth Kriszta távozott, de talkshow-t továbbra is tervez az M1.
D. Tóth Kriszta távozott, de talkshow-t továbbra is tervez az M1.

Az MTVA sajtófőnöke beszámolt a közmédia sikereiről is, amelyek a 2012 nyarán meghirdetett közösségi médiává alakulást követték, és amelyeket szerinte a médiapiac egyes szereplői kisebbítenének. Ezért szaporodtak meg azok a támadások, valótlan híresztelések, kevésbé jelentős változások jelentőségének felnagyítása, miként az az utóbbi napokban is történt - olvasható a kommünikében.

"Az MTVA tisztában van azzal, hogy a kereskedelmi média világában a reklámbevétel mindennél fontosabb, ám a közmédia számára a néző, a hallgató nem a bevételek miatt lényeges, hanem - miként azt meghirdette - a közösség építésének, az értékes tartalom sugárzásának leglényegesebb szereplője. Természetesen örömünkre szolgál, hogy az utóbbi időben megsokszorozódott a közmédia televíziós műsorai és műsorvezetői iránti érdeklődés a különböző közösségi oldalakon, fórumokon, valamint a nyomtatott és elektronikus média felületein is" - közölte a sajtófőnök.

A sikerekről Lencsó Rita azt írta: a közmédia az elmúlt évben piacvezetővé vált a sport, a kultúra, a magyar komoly- és könnyűzene, és - az év utolsó időszakában - a magyar filmek területén is. A Kossuth Rádió a szolgáltató, informatív, míg a Petőfi Rádió a fiatal korosztályok leghallgatottabb rádiójává vált. Az év során megújultak a zenei együttesek, továbbá két új csatorna is megkezdte műsorát. Az M2 az erőszakmentes gyermektartalmat, míg a Dankó Rádió a magyar operett és nóta műfaját hozta a magyar médiapalettára.

A közmédia az okostelefonok platformján is jelen van, az október végén indult Híradó alkalmazást már 60 ezren töltötték le és - Skoff Elza rádióbemondó nevével fémjelezve - önálló médiablogot is indított a közmédia - tette hozzá.

"Időről időre - miként nyáron, az olimpia idején, vagy a karácsony-szilveszteri időszakban - a közmédia volt a legjelentősebben látogatott médiaplatform. Ugyanez mondható el szinte minden hétvégéről, amikor is a közmédia vonzza a legtöbb nézőt, hallgatót, televíziós hírműsorai együttes elérése e napokon meghaladja a 2 milliót" - fűzte hozzá az MTVA sajtófőnöke.

Olvasóink írták

  • 1. kipkop 2013. január 07. 17:28
    „Az elmúlt napokban kommentelők sokasága gyártotta az MTA műsorainak megszűnéséről szóló álhíreket, ráadásul politikai színezettel. Ez nem jött be nekik. A kereskedelmi tévéknél is - egy idő után - megszűnnek műsorok, ujjak jönnek helyettük, ez egy természetes műsorpolitika.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehezebb lett a kilogramm

A légszennyezés miatt nehezebb lett a kilogramm hivatalosan elismert mércéje ahhoz képest, amikor… Tovább olvasom