Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Depardieu szerint Fehéroroszországban minden szép és jó

A színész Franciaországot az ingyenélők országának nevezte.

Gérard Depardieu szerint Fehéroroszországban minden szép és jó, míg Franciaország "egy katasztrófa, rosszabb, mint Görögország".

A fehérorosz televíziós 1-es csatornáján vasárnap este sugárzott interjújában a francia filmszínész dicsérte a Fehéroroszországban nemrég bevezetett, a "munkakerülőket" büntető törvényt, miközben saját hazáját az ingyenélők országának nevezte.

"Fehéroroszország olyan szép, mint Svájc, csak épp a svájci tehenek nélkül" - mondta, hozzátéve, hogy bár nem ért a politikához, azt látja, hogy a kelet-európai országban "az emberek nagyon boldogok". Dicsérte a táj szépségét, a városok tisztaságát, a széles utakat, azt, hogy az országban nem látni részegeket és "a lányok egyedül is teljesen biztonságban mehetnek haza este".

Azt mondta, hogy régen Franciaországban is jó volt, de mára az ország egy merő katasztrófa lett, még Görögországnál is rosszabb, de erről - mondta - nem is szeret beszélni, mert csak szomorú lesz tőle.

Depardieu szerint hazáját a jelenlegi hatalom a "szociális ingyenélők országává változtatta" olyan feltételeket teremtve, amelyek közepette az emberek megutálják a munkát. - Franciaországban milliók vannak munka nélkül, segélyből élnek, és nem is kell dolgozniuk, mert így is, úgy is megkapják a pénzüket - fejtegette a világsztár a Belarusz 1 tévében.

A francia filmcsillag ezzel szemben egészségesnek nevezte és a demokrácia jeleként dicsérte az Aljakszandr Lukasenka elnök által áprilisban életbe léptetett törvényt, amely bünteti a "dologtalanságot".

Az "élősködőkről" szóló új törvény értelmében azok a belorusz állampolgárok, akik több mint fél éven át nem adóznak jövedelem után, kötelesek befizetni az államnak 240 dollárt. Azt, aki nem vagy csak részben fizeti be a "dologtalansági adót", pénzbírsággal sújthatják vagy munkára kötelezhetik.

Az orosz hírügynökség megjegyzi, hogy egyes belorusz jogvédők szerint a törvény sérti az alkotmányt és a Minszk által is aláírt nemzetközi egyezményeket.

Vlagyimir Putyin orosz elnöktől 2013-ban kapott orosz útlevelével vízum nélkül utazhatott be Fehéroroszországba Depardieu, aki Lukasenka elnök meghívására két napot töltött az Európa utolsó diktatúrájaként emlegetett országban.

A színész rendkívül intelligens embernek nevezte vendéglátóját, aki Minszk melletti rezidenciáján kaszálni tanította Depardieu-t tv-kamerák előtt.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös számot ír Calvin Harris és Taylor Swift

Az álompár most azon dolgozik, hogy közös erővel egy olyan hatalmas slágert hozzanak össze, amilyet… Tovább olvasom