Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Domokos László: Berényi Attila egy úriember

Az RTL Klub Barátok közt című sorozatában Berényi Attilát játszó Domokos László a való életben nagyon jóban van a húgával, nem úgy, mint filmbéli féltestvérével, Berényi Miklóssal.
A Brassóban született színész meghatározónak tartja a rokoni kapcsolatot: ˝Csalódhat az ember barátban, feleségben, de a testvérünkre jó esetben bármikor, feltétel nélkül számíthatunk.˝

Az RTL Klub Barátok közt című sorozatának Berényi Attilája fenekestől felforgatta a Mátyás király tér lakóinak életét, amikor 2009-ben megjelent a képernyőn. Talán a Szőke Zoltán által alakított Berényi Miklós haragszik rá a leginkább, hiszen filmbéli szerelmét, kislánya édesanyját, Balogh Nórát váratlanul felbukkant féltestvére lecsapta a kezéről.

– Nincs jogom hozzá, hogy bírálatot mondjak a hasonló helyzetekről, mindenkinek megvan a maga keresztje – védte a sorozatbeli karakterét Domokos László. A 36 éves színész mindenesetre elmondta, neki a való életben nagyon jó a viszonya a testvérével, bár sajnos mostanában ritkán találkoznak. Négy évvel fiatalabb húga, Domokos Erika Hollandiában mestervizsgázik, szintén színész. De a nyarakat a mai napig együtt töltik Csíkszentkirályon.


– Nagyon fontos: csalódhat az ember barátban, feleségben, de a testvérünkre jó esetben bármikor, feltétel nélkül számíthatunk. Ha esetleg elfelejtesz egy ünnepi alkalomról megemlékezni, a testvér nem orrol meg rád, megérti, hogy elfoglalt voltál – érvelt a színész. Szerinte a szülőkön múlik, a neveltetés határozza meg, hogy kiből milyen testvér válik. De az is lehet, hogy az ember egyszerűen csak vágyik arra, hogy jó testvér legyen.

Domokos László szerint bármilyen rossz is a viszony a sorozatban Berényi Miklós és Berényi Attila között, mégis néha-néha egy-egy gesztusban felvillan a testvéri szeretet aprócska szikrája. Kedveli Attila karakterét, mert nem lehet beskatulyázni: sokoldalú személyiség. Ezenkívül egy úriember, és ez tetszik neki.

A színész szerint érdekes a húg-báty kapcsolat, hiszen amikor tinédzser volt, a húgára taknyos kislányként tekintett. – Sokszor úgy éreztem, púp a hátamon, snassz volt elmenni együtt moziba, pedig akkor is tűzbe mentem volna Erikáért. Most viszont milyen jó lenne, ha maradna arra időnk, hogy néha elmenjünk együtt valahová kikapcsolódni! – ábrándozott.

Névjegy

Domokos László magyar színész Brassóban született 1974-ben. 1997-ben diplomázott a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen, majd ugyanott a Nemzeti Színház Tompa Miklós társulatának színésze volt. 2002-től a Honvéd Kamaraszínház tagja, felesége – a szintén színész Tóth Ildikó – miatt költözött Magyarországra. Egy gyermekük született, akit Simonnak kereszteltek.


Olvasóink írták

 • 13. GöreGábor 2010. március 23. 17:34
  „AHOGY ÍGY ÁT NÉZEM A SZÍNÉSZEK NEMZETKÖZI HOVA TARTOZÁSÁT,NEM LENNE EGYSZERŰBB A
  BARÁTOK KÖZT HELYETT INKÁBB NEMZETISÉGIEK KÖZÖTT CÍMET ADNI?
  Na igen és csatlakozom a 7,és 11-es véleményekhez (Ő viszont újvidéki).Attila únszimpatikus,minden téren,sőt az a nyállal teli beszéde,vég kép utálni való..”
 • 12. persona 2010. március 22. 22:04
  „10. te még az életben nem láttál vécépumpát, ha ilyet írsz..”
 • 11. körszakáll 2010. március 22. 17:41
  „AntoniusXXI véleményével értek 100%-ig egyet! :D”
 • 10. Amati 2010. március 22. 17:36
  „jól összejött a másikkal, a szerb vécépumpaszájúval (Nóra) szép kis pár ...”
 • 9. franzvon 2010. március 22. 17:22
  „És most az tényleg igaz, hogy a Zsoltot bebörtönözték?”
 • 8. cickányzat 2010. március 22. 17:01
  „Csak nézzétek őket, nézzétek..
  A nagy magyar gagyi-limonádét...
  Nézzétek, mert megérdemlitek !”
 • 7. AntoniusXXI 2010. március 22. 16:33
  „A Barátok közt 1998-as indulása óta Miklós-drukker vagyok, ezért kutya kötelességem utálni Attilát. Egyébként is egy antipatikus alak, egyszerűen ütnivaló a feje. Pofonért kiált a gusztustalan ábrázata!”
 • 6. KolompárRómeó 2010. március 22. 16:04
  „Bajnai Gordon.”
 • 5. farenheit007 2010. március 22. 15:55
  „Döbbenet!”
 • 4. skid 2010. március 22. 15:37
  „Hehe: <moderálva> Ő nem román, hanem határon kinnrekedt hazánk fia.”
 • 3. flexsnake 2010. március 22. 13:55
  „szar a szerep, béna a színészi munka. Egyáltalán nem érezte át a szerepet.”
 • 2. gedeon 2010. március 22. 13:40
  „Szegény Magdi anyus, ha ezt "megérhette" volna!”
 • 1. hehe 2010. március 22. 13:38
  „ÉN NEM SZERETEM . MOST MÁR VÉGKÉP MERT ROMÁN . ROMÁNOK UTÁLJÁK A MAGYROKAT .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia! Hajléktalanná válhatnak a nyolcas ikrek

Utcára kerülhet tizennégy gyermekével az egy éve nyolcas ikreknek életet adó nő Kaliforniában. Tovább olvasom