Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Döntöttek! Ilyen besorolást kapott A szürke ötven árnyalata

Az Amerikai Mozgóképszövetség döntése nyomán sokan fellélegezhetnek, mások viszont csalódhatnak.
Döntött az Amerikai Mozgóképszövetség: A szürke ötven árnyalata című bestseller moziváltozata R korhatáros besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy 17 éven aluliak csak szülő vagy felnőtt kíséretében nézhetik meg. A film ezzel megmenekült a még szigorúbb, NC-17-es besorolástól, amely kikötés azt jelentette volna, hogy 17 éven aluliakat nem engednek be a nézőtérre. A bizottság azzal indokolja a besorolást, hogy a film "erőteljes szexuális tartalommal bír, ami párbeszédekben, szokatlan viselkedésben és meztelenségben nyilvánul meg".

A szürke ötven árnyalata
(Magyar feliratos előzetes)

A döntés nyomán sokan fellélegezhetnek, mások viszont csalódhatnak. Előbbiek annak örülhetnek, hogy a produkciót széles körben forgalmazzák majd, mert a moziüzemeltetőknek nem kell attól tartaniuk, hogy kongani fognak a termek a szigorú besorolás miatt. Csalódást viszont azok érezhetnek, akik arra számítottak, hogy E. L. James erotikus trilógiájának első kötetét merészen viszik vászonra, azaz kendőzetlenül megmutatják mindazokat a szexuális kilengéseket, amelyeket az írónő termékeny fantáziája kitermelt.

Ami a meztelenkedést illeti, a férfi főszereplő, Jamie Dornan már elárult egy titkot: ő nem lesz teljesen látható a maga férfias valójában. Ebből arra lehet következtetni, hogy leginkább a nő főszereplő, Dakota Johnson szolgáltatja majd az erőteljes szexuális tartalmat.

(Fifty Shades of Grey - hazai bemutató: 2015. február 12.)

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérjük, mosolyogjon! A 10 legmenőbb traffipax fotó

Németországban szeretik "feldíszíteni" a sebességmérőket - legalábbis a Bild olvasóinak fotói erről… Tovább olvasom