Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Eddie Murphy a legtúlfizetettebb filmsztár

Eddie Murphy bizonyult a legtúlfizetettebb filmsztárnak az elmúlt egy évben a Forbes magazin legfrissebb listája szerint.
A sztárgázsik és a filmek jegybevételének egybevetésével kialakult rangsor szerint Murphy, akinek produkciói a nyolcvanas években még hatalmas hasznot hoztak a stúdióknak, ma már kész csődtömeg. "Pályafutása összeomlott" - fogalmazott az üzleti magazin az utóbbi évek olyan bukásaira utalva, mint Az üresfejű vagy az Ezer szó.

Az elmúlt egy évben kifizetett gázsijának minden dollárjából csak 2,3 dollár jött vissza a mozikasszáknál, amivel átvette a negatív toplista vezetését az előző "győztestől", Drew Barrymore-tól. A színésznő mostanában nem szerepelt nagy költségvetésű hollywoodi produkciókban, ezért nem került fel a listára.

Az első öt túlfizetett sztár között található még Katherine Heigl, illetve az Oscar-díjas Reese Witherspoon és Sandra Bullock neve, akik a rájuk fordított egy dollárból 3,4-5 dollárt hoztak vissza.

Witherspoon esetében ezt olyan rossz döntésekkel magyarázta a Forbes, mint a 120 millió dollárból készült, de csupán 49 milliós jegybevételt hozó Honnan tudod? című produkcióban vállalt szerepe.

A tízes listán van még Jack Black, aki a Kung Fu Panda című animációs film folytatásával jó lóra tett, ám játékfilmjeire jóval kevesebb néző volt kíváncsi. Nicolas Cage, Denzel Washington és Adam Sandler esetében hat dollár körül mozog a "megtérülési mutató". Ben Stiller munkái ugyan rendre sikeresek, ám óriási gázsija miatt egyetlen malőr - mint a tavaly bemutatott Hogyan lopjunk felhőkarcolót? - is visszaveti "megtérülési mutatóját".

A listán - amely teljes egészében a Forbes-on olvasható - Sarah Jessica Parker a sereghajtó.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

626 hektoliter bort locsoltak szét a betörők

7 év Brunello-bortermését foylatták szét a betörők vasárnap, a kár több millió euró. Tovább olvasom