Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Egy ágyban a házi kedvenccel

A házi kedvencekkel nem tanácsos együtt aludni, mert szélsőséges esetben akár bubópestist is el lehet kapni tőlük - figyelmeztetnek kutatók.
A kutatók szerint a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai nagyobb eséllyel fertőződnek meg férgekkel is. Az állatokról 250 betegség terjedhet emberre.

A civilizált országokban a háziállatok gyakran a gyermekeket helyettesítik, gazdáik nagy szeretettel csüngenek rajtuk, gondoskodnak róluk. Pedig az emberek otthonában vannak privát terek, ahová háziállat nem való, ilyen az ágy is. Persze, ha kitömött állatról van szó, az rendben van.

Az állatok által terjesztett betegségek közül a legsúlyosabb a bubópestis, de okozhatnak szív-és emésztőrendszeri betegségeket is.

Olvasóink írták

 • 10. clarification 2011. február 16. 00:12
  „Úgy látom ez érzékeny terület. Jómagam nem találom az első humoros hozzászólást sértőnek, nem személyeskedő. Amúgy pedig minden viccet félre téve időnként érdemes állatorvostól származó (Tv--rádió) információkat jól megfigyelni az állatokkal való együttélés, de főleg a túlzott közelségből származó betegségek sokféleségéről.

  Ha a szabadban nem mozoghat az állat rendszeresen, mert be van zárva, mint egyik ismerősömnél, előbb-utóbb beteg lesz. Minden állatnak biztosítani kell területet, , mert területigényük igen is van! nem is kicsi.

  És..... leginkább az eszement elfogultságról tudakolódnék. amikor a mi szemünkre nő hályog és nem látjuk a valóságot. Pedig mindenki érdeke lenne.”
 • 9. Mil 2011. február 14. 09:12
  „A macskám szokott az paplanomon aludni, na de ez szobamacska, nem jár kint a szabadban :) Ha kijárna, nem engedném fel tuti.”
 • 8. Loki 2011. február 13. 21:10
  „kezddik megint...
  régebben naponta volt egy femins hogyan kell szopni cikk, már az animálszexig is eljutottak....”
 • 7. mazsolaszolo 2011. február 13. 19:46
  „Kedves moderátor,

  az én hozzászólásaim kemények - az emberi butaság, amit ütök, még keményebb - , de nem gyűlöletkeltőek és bunkók. Legközelebb tessen észben tartani ezt, mert sértő, hogy egy kőbunkó, idióta, kutatónak látszó tárgy hülyeségeit kritizálva még engem moderálnak.

  Köszönet.”
 • 6. gavallér 2011. február 13. 08:20
  „Pároknak a paplan alá inkább kígyót ajánlok. Jó hosszú nyelvűt és tekergőt.
  Igaz lányok?”
 • 5. mazsolaszolo 2011. február 12. 16:31
  „Mazsolaszolo kutatásai szerint :) macskával-kutyával élni megvéd mindenféle lelki nyavalyától, és még a gonosz szellemek is másutt keresnek maguknak tanyát. <...moderálva>

  Akinek pedig kutyája-macskája van - de a papagáj is ide sorolandó: lásd Lady Levender ezeréves kedvence -, az pontosan tudja, hogy a macska is meg a kutya is egyszerűen lesz{rja a bubópestist, meg a többi nyavalyát és tiszta-puszta hatalmas saját szívétől és szeretetétől vezérelve (a macskáknál van ebben némi opportunizmus is) egyszerűen bemászik a gazdi mellé az ágyba és pont. Ki lehetne ugyan rugdosni, de aki ezt teszi, az nem gazdi, hanem egy önző hipochonder barom - szerintem.

  Egyébként pedig aki jószágot tart, az többek között vállalja azt is, hogy gondoskodik róla, orvosilag is. A macska-kutya féregtelenítve, minden évben védőoltások.

  A bubópestist pedig kapja meg az a <moderálva>, aki nem tudja, hogy valójában melyik állat terjeszti azt és mikor van valódi fertőzésveszély.”
 • 4. h375317 2011. február 12. 08:55
  „Moderálásra küldöm 1. dodó 2011.02.11. 11:05
  Ki kutyával hál, bolhával kél.

  Ha bolhás a kutyád, az téged minősít! Még arra sem vagy képes, hogy a külső élősködőktől megóvd, nem csak a kutya, hanem a saját érdekedben is.”
 • 3. komlodi 2011. február 11. 21:53
  „Hát ez aztán a tartalmas cikk! :-D”
 • 2. allegro 2011. február 11. 20:01
  „Imádunk a házi kedvencemmel összebújni!
  Számtalan pozitív, egészségvédő hatását is a felsoroltakkal szembe lehetne állítani.
  Persze nem mindegy, hogy milyen környéken, környezetben tartjuk, sétáltatjuk őket.”
 • 1. dodó 2011. február 11. 11:05
  „Ki kutyával hál, bolhával kél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Az amerikai rendező testvérpár, Ethan és Joel Coen A félszemű című westernjével nyílt meg csütörtökön este a 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale. Tovább olvasom