Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Egy eddig sosem hallott Martin Luther King-interjút találtak

Eredeti állapotában, egy orsós magnószalagon találtak meg egy sosem hallott Martin Luther King-interjút.
Egy eddig még sosem hallott, feledésbe merült Martin Luther King-interjút találtak az Egyesült Államokban: az afroamerikai polgárjogi mozgalom vezető személyiségének szavait orsós magnószalagon rögzítették.

Az eredeti állapotban lévő, szinte érintetlen szalagra Stephon Tull bukkant apja házának padlásszobáján Tennessee államban. Az interjút elhunyt apja készítette 1960-ban egy soha meg nem született önéletrajzi könyvhöz.

A fekete bőrű baptista tiszteletes egyebek között az akkortájt kibontakozó polgárjogi mozgalomról és a fekete közösség Afrikához fűződő viszonyáról beszél. Raymond Winbush kutató közlése szerint csupán néhány olyan felvétel létezik, amelyen a Nobel-békedíjas, 1968-ban meggyilkolt politikai aktivista a mozgalom globális kihatását fejtegeti.

A fehérek és feketék között fennálló jogi egyenlőtlenség és a feketékkel szembeni faji megkülönböztetés megszüntetéséért vívott küzdelemről Martin Luther King a magnószalag tanúsága szerint leszögezte, hogy a "történészeknek örökségünk egyik legnagyobb eposzaként kell majd elkönyvelniük ezt a mozgalmat".

Keya Morgan New York-i gyűjtő elmondta, hogy a felvételt hitelesítették, és értékesítését most szervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhízáshoz vezethet, ha korán kap antibiotikumot a csecsemő

Elhízott gyerekek lehetnek azokból a csecsemőkből, akik 5 hónapos koruknál korábban kapnak… Tovább olvasom