Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Egy hollywoodi stúdió kizárólag női témákkal akar foglalkozni

Jessica Chastain, Queen Latifah, Juliette Binoche és a filmipar más sztárjai is részt vesznek a We Do It Together (Együtt csináljuk) új független produkciós vállalat elindításában, amely a nőket akarja helyzetbe hozni a filmekben, a televízióban és más médiumokban.


A produkciós cég nemzetközileg elismert női és férfi rendezőkkel, színészekkel és producerekkel akar dolgozni egy sor nőkkel foglalkozó filmen, és lehetőséget akar teremteni az új hangok megszólalására a filmiparban - írta a The Hollywood Reporter.

A nonprofit vállalat tanácsadó testületében foglal helyet mások mellett Jessica Chastain, Freida Pinto, Queen Latifah, Catherine Hardwicke, Hany Abu-Assad, Csang Ceji, Amma Asante és Juliette Binoche is.

A cég, amely pályázati forrásokból, kormányzati támogatásokból, vállalati szponzoroktól és magánadományokból akarja előteremteni működési és produkciós költségeit, első filmterveivel a májusi cannes-i filmfesztiválon szeretne előállni, és részt vesz az ENSZ-ben "az együttműködés erejéről" rendezett harmadik globális konferencián is február 29-én.

Chiara Tilesi, a produkciós cég alapítója és vezetőtestületének tagja elmondta: remélik, hogy a jövőben nem lesz szükség a nők által készített, nőkről szóló filmek külön támogatására. "A filmekben mindig megvolt az erő, hogy szembeszálljanak a konvenciókkal, a szívre és az értelemre hatva érjenek el változást, ezt a potenciált és erőt kell kiaknázni, hogy a szórakoztatóiparban tapasztalható, nőkkel kapcsolatos archaikus normákat megváltoztassuk" - tette hozzá.

Az új produkciós vállalat közleményében úgy fogalmazott: azzal segíthetik elő a változásokat, ha a világszerte élő nőknek konkrét lehetőséget adnak az önkifejezésre, és egy olyan struktúrát hoznak létre, amely biztosítja, hogy történeteik finanszírozót és forgalmazót találjanak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra élheti a Windows 98 minden örömét és borzalmát

Újra élheti a Windows 98 minden örömét és borzalmát
A böngészőjében futtathatja a Windows 98 operációs rendszert, amiben még az aknakereső is van. Tovább olvasom