Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Egyre több nő küzd az alkoholizmussal

Egy felmérés szerint Európában egyre több nő alkoholista. A 30-as és 40-es éveikben járó nők közül egyre többen nyúlnak a pohár után, mert nagy nyomás nehezedik rájuk a karrierjük és az anyaság miatt.
Ahelyett, hogy felvállalnák alkoholproblémáikat, és nyíltan beszélnének gondjaikról, a nők zöme Kelet-Európába menekül elvonókúrára: Lettország, Lengyelország és Ukrajna speciális csomagot is összeállított már számukra. Körülbelül 100 000 forintba kerül egy elvonókúra, szállodai elhelyezéssel.

Szakértők szerint azonban ezek a kezelések nem megbízhatóak, mert ezekben az országokban terápiaként disulfiramot alkalmaznak. Ezt tabletta formájában szedheti be a beteg, illetve bőr alá is beültethető. Ha a páciens nem tanúsít önkontrollt, és a szer mellett iszik, súlyos rosszullét lép fel.

Szakértők úgy vélik: a páciensek nincsenek tisztában ennek a kezelésnek a kockázataival. Főleg az implantátum alkalmazása osztja meg a szakértőket. Nagy-Britanniában ezt a szert kizárólag tabletta formában alkalmazzák.

Red, red wine, stay close to me...
Red, red wine, stay close to me...

Lettországban, Rigában azonban az implantátumos kezelést részesítik előnyben. Ügyfeleik 80 százaléka a 30-as, 40-es éveiben járó nő, a klinika tulajdonosai szerint olyan nők, akik titokban már rég óta isznak otthon - közülük sokan akár három üveg bort is benyakalnak egy éjszaka a konyha félhomályában. A nők végső kétségbeesésükben fordulnak a drasztikus kezelési módhoz, mert tudják, hogy önpusztító életet élnek, és veszélybe sodorják ezzel családjukat, párkapcsolatukat.

Egy korábbi tanulmányból az derül ki, hogy a vezetőként dolgozó nők 19 százalékkal nagyobb valószínűséggel isznak rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt otthon, mint az alkalmazottak.

Olvasóink írták

 • 6. maradando 2010. június 07. 03:02
  „Az alkohol egy hatásos orvosság.Csak az adagolást kell jól beállitani,és máris hat a gyógyszer ! :D”
 • 5. jozko 2010. június 06. 19:51
  „Szegény nő, első ránézésre látszik hogy szenvedélybeteg. Nem az alkohol tette azzá , ilyennek született, csak éppen ebbe n éli ki a szenvedélyét-mert máshonnan lecsúszott. Ha a fotó csak illusztráció, a szenvedélybetegség a pohár nélkül is létható-meg az orosz rulettre képes kockázatvállalás, a jó duma-készség. Meg alapos hajlam a májbetegségre...”
 • 4. deszkás 2010. június 06. 13:11
  „Az a baj hogy mindhárom előttem szólóval egyetértek.”
 • 3. allegro 2010. június 05. 19:06
  „Baj van a női identitással. Lelkesedés a munkájáért = nulla. Lelkesedés a párjáért = nulla, lelkesedés a családjáért = nulla, lelkesedés saját magáért= nulla. Hogy tudná mi a feladata, mint nő = nulla.
  Végeredmény = a pohár, az legalább biztos és kiváltja a lelkesedését, ha maradt még egyáltalán valami lelke, egy kis beszorítottságtól remegő lélekmaradvány. Sajnálatra méltó. Szegény pasik mellettük szintén. Akik beleestek az ilyen nők csapdáiba.”
 • 2. flexsnake 2010. június 03. 16:27
  „ÉS mi a baj a küzdelemmel? A cím úgy lenne helyes: több lett az alkoholista nő. Egyébként egy belgyógyász is küzd az alkoholizmussal egy rendőr meg a bűnözéssel, tetszik érteni mi a probléma a mondattal?”
 • 1. Fószer 2010. június 02. 13:59
  „Régen úgy főzött ,mint az anyja,de most úgy iszik,mint az apja,és valóság lett belőle.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Lost sztárja újra szingli

A 41 éves Naveen Andrews, a Lost filmsorozat sztárja 12 év után szakított 62 éves partnerével. Tovább olvasom