Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Elárverezik a Kelly Family kastélyát

Elárverezik a Kelly Family egykori otthonát, a Köln közelében álló Gymnich kastélyt.
Az érdeklődők keddig adhatják le ajánlataikat a brühli bíróságon. A műemlékvédelem alatt álló kastély és a telek árát a bíróság összesen 5,3 millió euróban határozta meg.

Az ingatlan még mindig a zenészcsalád tulajdona. Azért árverezik el, mert a tizenkét testvér nem tudott megegyezni a használatáról vagy eladásáról - mondta el a család tagja, Joey Kelly.

Ilyen sok társtulajdonos esetében szinte lehetetlen a kastély eladása, hiszen mindenki mást akar. Az elosztás is nagyon bonyolult - mesélte Joey Kelly, ugyanis rajta és nyolc vér szerinti testvérén kívül apjuk halála után három féltestvér is örököl. Egy értelmi sérült féltestvérük az Egyesült Államokban gyámság alatt él, ami még jobban bonyolítja a helyzetet.

A Kelly Family 1998-ban 6,7 millió euróért vette a kastélyt, a család éveken át élt benne. Az apa halála után viszont a gyerekek egymás után költöztek el, és hiába próbálták eladni az ingatlant. Később bérbe adták egy vállalatnak, az impozáns kastély azonban azóta üresen áll.
Erfstadt városa a szóvivő szerint érdeklődik a kastély megvásárlása iránt, tervük szerint a kastélyt a parkkal együtt megnyitnák a nyilvánosság előtt. Konkrét ajánlat egyelőre nem érkezett.

A kastély története egészen a 14. századig nyúlik vissza, ez volt a Gymnich család székhelye. az 1970-80-as években a kormány vendégházaként működött.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipsos: a magyar fiatalok egyharmada dolgozna szívesen külföldön

A maygar fiatalok több mint egyharmada dolgozna szívesen az országhatáron kívül a magasabb jövedelem reményében. Tovább olvasom