Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Elfordultak egyes hirdetői a Facebooktól annak erőszakos tartalmú oldalai miatt

Több mint tucatnyi hirdetőjét veszítette el a Facebook, miután egy közelmúltban elindított kampány felhívta a figyelmet a közösségi portál olyan oldalaira, amely a nők elleni erőszakra buzdítanak.
A Women, Action, and the Media nevű szervezet a múlt héten elindított kampányával próbál nyomást gyakorolni a Facebookra, hogy vessen véget oldalain a nők elleni gyűlöletbeszédnek. A kampány emellett arra buzdította a hirdetőket, hogy a követelés teljesítéséig fordítsanak hátat a közösségi portálnak.

A szervezet által sérelmezett tartalmak között olyan oldalak és képek szerepeltek, amelyeken nők ellen követnek el erőszakot, illetve bántalmazásra, nemi erőszakra és nők elleni egyéb agresszív cselekedetekre buzdító mondatokat tartalmaznak.

A kampány hatására több mint ötezer e-mail érkezett a Facebookon hirdető cégekhez és több mint hatvanezer bejegyzés született a Twitter mikroblog portálon. A Nissan autógyártó és számos kisebb hirdető is a reklámjainak eltávolításával reagált a megmozdulásra.

A Facebook a hét elején ismerte el, hogy rendszere nem működött hatékonyan a gyűlöletbeszédet tartalmazó oldalak azonosítását és eltávolítását illetően, de ígérete szerint eltávolítja a sérelmezett oldalakat és fejlesztésbe kezd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ringo Starr új e-könyvében eddig meg nem jelent Beatles-fotók is szerepel

A Photograph elektronikusan júniusban jelenik meg, nyomtatva pedig decemberben limitált kiadásban. Tovább olvasom