Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Először elnököl arab nő az ENSZ Biztonsági Tanácsában

Jordánia ENSZ-nagykövetével együtt jelenleg négy nő foglal helyet a Biztonsági Tanácsban. A testületben 2014-ben volt a legtöbb, hat nő.

Először tölti be arab nő az ENSZ Biztonsági Tanácsának elnöki tisztségét. A jordániai Dina Kauar a Közel-Keletre, valamint a nőknek és a fiataloknak a béke és a biztonság elérésében játszott szerepére összpontosító programot hirdetett meg áprilisra, hazája soros elnöksége idejére.

Ennek megfelelően a szíriai és a jemeni konfliktus, illetve a palesztin ügy kiemelt témája lesz a 15 tagú tanács e havi munkarendjének - vált ismertté a hét végén. Áprilisban három nyílt vitát tartanak, ezek közül az egyiken - a fiatalok és a szélsőségesség témájában rendezendőn - a hásimita királyság 20 éves trónörököse elnököl majd április 23-án.

Jordánia ENSZ-nagykövetével együtt jelenleg négy nő foglal helyet a Biztonsági Tanácsban. A testületben 2014-ben volt a legtöbb, hat nő.

Hazájában Dina Kauar volt az első női diplomaták egyike. Az ENSZ-nél tavaly kezdte meg szolgálatát, előtte Jordánia Franciaországba, Portugáliába és a Vatikánba delegált nagykövete volt Párizsban. Az Egyesült Államokban tanult, a San Franciscó-i Mills College és a New York-i Columbia Egyetem hallgatója volt nemzetközi kapcsolatok szakon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Slusszkulcs állt Horváth Éva fejébe - fotó

A szép modell arcát így most egy apró seb csúfítja. Tovább olvasom