Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Először indul ateista tévécsatorna az Egyesült Államokban

A Roku internetes streaming-lejátszóval fogható csatorna mögött az American Atheist elnevezésű szervezet áll, és a hét minden napján 24 órában jelentkező adás elindítását.
Júliusban első ízben indul ateista tévécsatorna az Egyesült Államokban - közölte pénteken internetes kiadásában a USA Today című napilap.

A Roku internetes streaming-lejátszóval fogható csatorna mögött az American Atheist elnevezésű szervezet áll, amelynek elnöke, David Silverman kedden, a Stanford Egyetemen jelentette be a hét minden napján 24 órában jelentkező adás elindítását. Becslése szerint a műsorok, amelyeket a New Jersey állambeli Cranfordban található stúdió koordinálásával fognak készíteni, 7 millió háztartásba jutnak majd el.

Ez a csatorna lesz az első - amelynek nevét Silverman egyelőre nem árulta el -, amelyet teljes egészében az istentagadásnak szentelnek majd. A USA Today szerint az Egyesült Államokban jelenleg több mint 100 keresztény és négy zsidó tévécsatorna működik. A New York-i The Daily News 300 vallási tematikájú televíziós adóról tud.


Az ateista, humanista és szabadgondolkodó közönségnek szánt műsorok, legalábbis a kezdeti időszakban, ingyenesen lesznek majd foghatók. A kínálatban egyebek között az American Atheist korábbi kongresszusain felvett anyagok, tudományos ismeretterjesztő adások, valamint ateista bloggerek és csoportok által elkészített betétek szerepelnek majd. A Richard Dawkins Alapítvány által is támogatott csatornán megismétlik majd Madalyn Murray O'Hair, a szervezet 1995-ben meggyilkolt alapítójának két évtizeddel ezelőtt készített The Atheist Viewpoint (Az ateista nézőpont) című sorozatot is.

Murray 1963-ban az egyik felperes volt abban az ügyben, amelyben az amerikai legfelsőbb bíróság elrendelte, hogy a közpénzből fenntartott iskolákban szüntessék meg a kötelező bibliatanulmányokat. A közös imádságot 1962-ben tiltották ki a közoktatási intézményekből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Penészes húst, egérürüléket és koszos hűtőt találtak Jamie Oliver mészárszékében

Súlyos higiéniai hiányosságok miatt ideiglenesen bezárni kényszerült a Barbecoa sztáréttermet… Tovább olvasom