Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Elugrott Japánba sörért, börtönt kapott

Az orosz határ illegális átlépése miatt egy évi felfüggesztett börtönre ítéltek egy 32 éves juzsno-szahalinszki halászt, aki "elszaladt" Japánba egy kis sörért.
A kiruccanás még tavaly áprilisban történt. Alekszej Vaskevics egy halászhajón dolgozott, amely a Kurill-szigetek közelében tengeri sünt halászott. Erősen lecsökkent azonban a hajón az alkoholos italok tartaléka, s ezért a már némileg alkoholos befolyásoltság alatt álló Vaskevics egy felfújható motoros mentőcsónakkal elugrott Japánba egy kis sörért. Egy óra alatt elért Nemuro kikötőbe, és vett is egy boltban 24 doboz sört, de visszafelé a japán határőrök karjába szaladt.

Az illetékes orosz ügyészség közleménye szerint Japánban a fiatalembert néhány napi fogságra ítélték a határ tiltott átlépése miatt, majd a japán hatóságok deportálták Oroszországba, ahol büntetőeljárás indult ellene. A nyomozás ideje alatt azonban Vaskevics elköltözött addigi címéről, majd újra hajón vállalt munkát és hosszabb útra ment. Ezért sokáig nem tudtak a nyomára jutni.

Csak késő ősszel fogták újra el, ekkor lefolytatták az eljárást és a bírósági tárgyalást. Vaskevics beismerő vallomást tett, ezért az orosz államhatár illegális átlépéséért mindössze egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, s az ítélet a napokban lépett hatályba.

Olvasóink írták

 • 2. Besenyő_Pistabácsi 2010. február 07. 18:15
  „Az UNICEF segítséget ad és kér!

  Az UNICEF munkatársai a helyszínen vannak és megtesznek minden tőlük telhetőt a gyerekek érdekében.

  Ön is segítheti erőfeszítéseinket!

  Hívja a 1749 számú segélyvonalat!
  Figyelem! A szám csak február 14. 24:00 óráig hívható.

  Hívásával életeket ment!
  1 hívás = 200 Ft = 100 db vízfertőtlenítő tabletta = 400 l tiszta ivóvíz

  A hívás ára 200 forint, amit teljes egészében megkap az UNICEF.
  1 hívás árából az UNICEF 100 darab vízfertőtlenítő tablettát tud vásárolni, mellyel 400 liter tiszta ivóvizet biztosíthat a földrengés gyermekáldozatai számára.

  A 1749 a három mobilszolgáltató, valamint a T-Home és a UPC vezetékes hálózatából hívható, ha SMS-t küld, írja be: HAITI.”
 • 1. flexsnake 2010. február 07. 15:15
  „,,de visszafelé a japán határőrök karjába szaladt."
  Karjaiba szaladt!
  áruljátok már el hogy mire jó hogy idióta másolgatással ilyen badarságokat vesztek át? Ellenőrizni kell. Az egész újság egy garázsmű színvonalán van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodás lesz a fához láncolt kisfiú

Bejárta a világot a fához láncolt szívfacsaró képe: Pekingben egy riksában dolgozó férfi, Csuanliu így próbálta megakadályozni, hogy kisfia elvesszen, míg ő dolgozik. Tovább olvasom