Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Elveszítette a fogadást, új neve lett

Tizenhat szóból és 99 betűből álló vicces nevet kapott egy ausztrál férfi, mert elveszített egy fogadást.
A Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Superheroes Combined With Frostnova név mindössze egyetlen betűvel rövidebb annál, amit a törvény maximálisan engedélyez.

A 22 éves dunedini férfi még évekkel ezelőtt részegen egy pókerpartin ajánlotta fel a nevét egy fogadáson, amelyet elveszített. A vereség feljogosította kártyapartnereit, hogy ők válasszanak neki új nevet.

Az illető csak a közelmúltban, lejárt útlevele helyett újat igényelve döbbent rá arra, hogy annak idején valóban megtörtént a névváltozás.

A hatóság arról tájékoztatta, hogy 2010 márciusában bejegyeztetett új neve érvényes, mert az mindenben megfelelt az előírásoknak, az igénylőlapot szabályosan töltötték ki, és az illetéket is megfizették.

Az új-zélandi hatóságok a törvény szerint csak olyan nevet utasíthatnak vissza, amely hosszabb 100 betűnél, számot vagy szimbólumot tartalmaz, sértő valakire nézve, vagy illetéktelenül tartalmaz rangra, titulusra való utalást.

Új-Zélandon nem ritkák a bizarr névadások. Egy bíróság 2008-ban kénytelen volt megvonni a felügyelet jogát egy kilencéves kislány szüleitől, hogy a gyermek az állam gyámsága alatt megváltoztathassa Talula Does The Hula From Hawaii nevét.

A The New Zealand Herald című lap szerint az elmúlt években visszautasított nevek között szerepel a Majesty (fenség), a King (király), a Knight (lovag), a Princess (hercegnő), a Justice (igazság), Anal (anális), V8, 89, Mafia No Fear vagy Lucifer.

A dunedini fiatalembert a hatóság figyelmeztette, hogy köteles lenne minden személyi okmányát az új névre kiállíttatni, de bármikor megteheti azt is, hogy 127 új-zélandi dollár (24 ezer forint) fejében visszakéri régi nevét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fake szakáll: Ez az új trend Japánból?

Takao Sakai, japán élelmiszer-művész adzuki babból készít műszakállakat. Tovább olvasom