Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Ericsson: 70 százalékkal nőtt a globális mobiladat-átviteli forgalom egy év alatt

A tavalyi negyedik negyedévben 109 millió új mobilelőfizetést regisztráltak a világban, számuk 6 százalékkal nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest és 1,5 százalékkal az előző negyedévi adatokhoz képest.
Hetven százalékkal nőtt a globális mobiladat-átviteli forgalom 2013 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, az előző negyedévhez viszonyítva pedig 15 százalékkal több adatot forgalmaztak a mobilhálózatokon - derül ki az Ericsson csütörtökön frissített mobilitási jelentéséből.

Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a mobiladat-átviteli előfizetések száma gyorsan nő a világban, ez nemcsak az adatátviteli forgalom bővülését alapozza meg, hanem az előfizetésenkénti átlagos adatmennyiség folyamatos növekedését is. Megjegyzik ugyanakkor, hogy piacok, térségek és szolgáltatók szerint a forgalmi szint jelentősen eltér.

A tavalyi negyedik negyedévben 109 millió új mobilelőfizetést regisztráltak a világban, számuk 6 százalékkal nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest és 1,5 százalékkal az előző negyedévi adatokhoz képest. A legtöbb új előfizetést Kínában és Indiában mérték, egyenként az új előfizetések nettó értékének mintegy 20 százalékát adták ezek az országok.

A mobilelőfizetések összesített száma 2013 negyedik negyedévében mintegy 6,7 milliárd volt, az előfizetők tényleges száma pedig 4,5 milliárdra tehető, mivel számos előfizető többel is rendelkezik.

A mobilszélessávú előfizetések száma hozzávetőleg 150 millióval, 2,1 milliárdra emelkedett 2013 negyedik negyedévében, ami 40 százalékos növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest. A 3G előfizetések száma 70 millióval nőtt, a negyedik generációs LTE előfizetések száma pedig 40 millióval emelkedve, elérte a 200 milliót.

A 2013 negyedik negyedévében értékesített mobiltelefonoknak mintegy 60 százaléka volt okostelefon, míg egy évvel korábban 45 százalék volt ez az arány. Az összes mobiltelefon-előfizetés körülbelül 30 százaléka kapcsolódik okostelefonokhoz, azaz ezen a területen még jelentős növekedési lehetőség látható - állapítja meg az Ericsson jelentése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 éves Juliette Binoche Oscar-díjas francia színésznő

Ő az első, aki a legjobb európai színésznő "hármas koronáját" viselheti, hiszen a velencei, a… Tovább olvasom