Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Ericsson: a nők kezében van az okostelefonok jövője

Tíz pontban foglalta össze a világ vezető távközlési hálózati szállítója, az Ericsson az idei legfontosabb technológiai változásokat.

Tíz pontban foglalta össze a világ vezető távközlési hálózati szállítója, az Ericsson az idei legfontosabb technológiai változásokat: ezek közül az egyik legérdekesebb, hogy a kommunikációs csatornák egyetlen eszközbe terelésével a nők diktálják majd az okostelefonok piaci térhódításának ütemét.

A felmérés szerint az online és mobil infrastruktúra elérése a fogyasztók számára legalább olyan fontos, mint az út- vagy az elektromos hálózat. Bizonyítja ezt az is, hogy a kutatás szerint az internet az egyik olyan szolgáltatás, amiről spóroláskor is csak legvégső esetben mondanának le az emberek.

Az Ericsson ConsumerLab több mint 15 esztendeje kutatja a fogyasztói viselkedés alakulását, beleértve az információs és kommunikációs technológiai termékkel kapcsolatos vélekedéseket. Globális kutatási programja során, 40-nél is több országban, évente 100.000 személlyel készít interjút.

A friss jelentés szerint az internet az információszerzésen és a kapcsolatépítésen túl a munka és a jövedelemszerzés területén is egyre fontosabb. Éppen ezért bárkiből lehet szolgáltató. Az online és a mobil világban hatalmas az igény az új szolgáltatásokra, amelyekhez bárhol és bármikor hozzáférhetnek a felhasználók. A cégek pedig egyre gyakrabban szembesülnek azzal a problémával, hogy mobilszolgáltatóvá kell válniuk, ha továbbra is kapcsolatban akarnak maradni ügyfeleikkel, vevőikkel. E szolgáltatások között nagyon sok az egyedi megoldás, amelyeket nem is olyan nehéz előállítani az Ericsson szerint.

A kutatás alapján a közösségi média újradefiniálja a híradás fogalmát is. A közösségi hálózatok valódi média-csomópontokká váltak, amelyek beszélgetések és posztok folyamait ontva képek, videoklipek és zeneszámok fogyasztását generálják. A közös véleményalkotás lehetőségének megteremtésével ezek a platformok ma már a hírek közötti eligazodásban is sokat segítenek, sőt gyakran hírforrásként működnek.

A felmérés szerint a fogyasztókat leginkább az olyan mobilszolgáltatások érdeklik, amelyek közvetlenül kapcsolódnak közeli helyszínekhez vagy helyi szolgáltatásokhoz. Míg az okostelefonnal rendelkezők 90 százaléka mindig magánál tartja a telefonját, csak 80 százalékuk állítja azt, hogy mindig van pénz a zsebében.

Egyre fontosabbá válik az átláthatóság is, fontosabbá, mint a magánélet. Az emberek mindaddig bátran megosztanak személyes információkat az interneten, amíg a konkrét előnyök túlsúlyban vannak a nehezebben érzékelhető hátrányokkal szemben. Egyre megszokottabb számukra, hogy átlátható az életük, s ezért a cégektől és más szervezetektől is átlátható működést várnak el.

Az kutatás kimutatta azt is, hogy az okostelefonok jövője a nők kezében van. Egy tavaly végzett kutatás szerint továbbra is főként a férfiak veszik igénybe az okostelefonok által kínált speciális szolgáltatásokat, ugyanakkor lényegesen több nő használ olyan hagyományos funkciókat, mint a hanghívás, az sms, mms és a Facebook. A kommunikációs csatornák egyetlen eszközbe terelésével pedig a nők diktálják majd az okostelefonok piaci térhódításának ütemét.

Részben azért is, mert egyszerűbbé teszi a vásárlást. Az okostelefont használók 67 százaléka használ vagy használna szívesen mobil fizetési megoldást. A kutatások szerint a mobilfizetést a mindennapos vásárlási szokásokkal összhangban kellene továbbfejleszteni, összekapcsolva termékinformációval, pontgyűjtő-akciókkal vagy akár áruházon belüli navigációval.

A felmérés rávilágított arra is, hogy kiszámíthatatlan gazdasági környezetben és természeti katasztrófák idején a fogyasztók arra törekednek, hogy kézbe vegyék az irányítást. Figyelmük ilyenkor a közszolgáltatások - víz, áram - felé fordul. A márciusi japán földrengés és cunami idején például a tokiói metróállomásokon elhelyezett képernyőkön időjárás-jelentés helyett az elektromos áramra vonatkozó előrejelzéseket sugároztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai klubban énekel az 5 éves kislány

Saját édesanyja buzdítja az ötéves Isabella Berrettet arra, hogy egy New York-i night club színpadán… Tovább olvasom