Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Esztergályos Cecília: a színész mindig kiszolgáltatott!

A Tabu TV előtt nincs tabu. Esztergályos Cecíliával készült interjúban a keményebb témákat sem kerülték.
A Jászai Mari-díjas színésznővel, Esztergályos Cecíliával - akire talán legtöbben a Família Kft Ágicájaként emlékeznek -, a színész-szakma jelenlegi helyzetéről beszélgetett a Tabu TV, és bizony a „piszkos anyagiakat" sem kerülgették.

„Jelen pillanatban játszom egy darabban – a Mici néni két életében – a József Attila Színházban, a Karinthy Színházban a Bermuda-háromszögben, az Éles Színben a Társasjáték New Yorkban, illetve az Esztergályos Cecília Színház is elindult, ahol két darabban vagyok látható." – meséli a színésznő, aki ugyan nem panaszkodik, de bevallja: korábban sokkal több szerephez jutott, hiszen a hatvanas évektől kezdve évtizedekig tévé- és játékfilmeket egyaránt forgatott a színház mellett.

„Sokkal nehezebb ma megélni, mint régen, mert nincs státuszom. Státuszban az ember kap egy havi gázsit, és mellette van a nyugdíj, a fellépti díj, most pedig csak a fellépti díj van – tehát arra kell törekednem, hogy minél több fellépésem legyen. Jelenleg van egy bizonyos mag, körülbelül 10-15 színész, akik nagyon jól keresnek, a többiek keresnek, és nagyon sokan nem keresnek. Tehát nagyon szelektált a mi szakmánk." – beszél a szakma jelenlegi helyzetéről Eszergályos Cecília, hozzátéve, hogy ő sajnos nem tartozik bele a „szerencsés magba".

„Az, hogy mennyit keresel, attól függ, hogy milyen szerepet kapsz. A színész az kiszolgáltatott – de mivel én most egy színházat alapítottam, így magamnak olyan szerepet adok, amilyet akarok. Már csak közönséget kell szervezni. Az elmúlt ötven évem arra a bizonyíték, hogy ha kellek, akkor teltház van, ha ellenségekkel találkozok, akkor pedig semmi nincs – de azzal nem szabad foglalkozni." – összegzi a napokban hetvenedik életévébe lépett színésznő a Tabu Tv videójában.

A videóért kattintson ide! >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keira Knightleyt Emma Thompson ˝gyógyította ki˝ a diszlexiából

Keira Knightleyt Emma Thompson gyógyította ki olvasászavarából, pontosabban egy általa írt… Tovább olvasom