Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Európai animációs filmek mutatkoznak be New York-ban

Tizennégy ország animációs filmjei mutatkozhatnak be New Yorkban április 8-án és 9-én az Animated Spirits fesztiválon.
Április 8-án az Osztrák Kultúrfórumban vetítik a Get a Life! című válogatást, köztük magyar, lengyel, cseh és francia alkotásokat, míg a következő nap a Hit the Road! sorozat többek között holland, német és belga mozgóképei lesznek láthatók a School of Visual Arts mozitermében.

A Balassi Intézet - New York-i Magyar Kulturális Központ által kigondolt fesztivál az Osztrák Kultúrfórum részvételével és nyolc uiós tagország közreműködésével arra tesz kísérletet, hogy a New York-i közönségnek és animációs szakmai közegnek ízelítőt adjon a hagyományosan sokszínű európai animáció legfrissebb terméséből - közölte a Balassi Intézet csütörtökön az MTI-vel.

A program az animációs filmművészet ernyőszervezete, az ASIFA keleti parti tagozatának a támogatásával és két animációs "guru" - a brit filmes Tom Brown, a Teeth készítője és az amerikai Cartoon Brew on-line magazin főszerkesztője Adid Amidi - közreműködésével valósul meg, a magyar ASIFA tagszervezetet képviselő, a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) is oktató Orosz Anna Ida kurátori közreműködése mellett.

A Balassi Intézet kiemelt célja egy olyan platform létrehozása, amely a szakmai együttműködések és a kulturális transzferfolyamatok tartós erősödését eredményezheti.

Az eseménysorozat az EUNIC (európai nemzeti kultúrintézetek hálózata) New York-i klaszterének hivatalos programja és annak a munkának az eredménye, amelynek révén a Balassi Intézet partnereivel együttműködve igyekszik a magyar kultúrának láthatóságot biztosítani a tengerentúlon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először állítják ki együtt Rubens családi portréit

Az Antwerpenben kiállított alkotások nemzetközi múzeumokból, a királyi gyűjteményből és a… Tovább olvasom