Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Éves veszteségre számít a Sony és megválik PC üzletágától

Drasztikus lépésre szánta el magát a Sony vesztesége felszámolása érdekében: megválik személyi számítógép üzletágától és elbocsátja 5 ezer alkalmazottját.
A folyó (márciussal záró) pénzügyi évben a Sony 110 milliárd jen (800 millió euró) veszteségre számít, holott eredetileg 30 milliárd jen nyereséget prognosztizált. A veszteséghez a tévékészülék üzletág mintegy 25 milliárd jennel (180 millió euró) járul hozzá.

A pénzügyi évben a Sony 7,7 ezer milliárd jen értékesítési árbevétel után 80 milliárd jen üzleti eredményre számít.

A pénzügyi év április-decemberi kilenc hónapjában a Sony 11,17 milliárd jen nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 50,87 milliárd jen veszteséggel. Üzleti eredménye az előző évihez képest 70,5 százalékkal 141,45 milliárd jenre emelkedett. Értékesítési árbevétele a kilenc hónapban 5,9 ezer milliárd jen volt, 16,4 százalékkal több az előző évinél.


Az évek óta veszteséges tévékészülék üzletágat az idén júliusban önálló szervezeti egységgé alakítja át a Sony. A személyi számítógép üzletágat pedig a Vaio márkanévvel együtt egy japán befektetési alapnak, a Japan Industrial Partners társaságnak értékesíti meg nem nevezett összegért.

A Sony 1996 óta gyárt személyi számítógépeket és jelenleg a kilencedik a személyiszámítógép-gyártók globális rangsorában.

A Nikkei gazdasági lap szerint a Sony PC-üzletága már veszteségessé vált. Az okostelefon- és táblagép piac bővülésével párhuzamosan világszerte visszaestek a személyiszámítógép-eladások. A notebook és asztali számítógépek világpiaci forgalma tavaly tíz százalékkal zsugorodott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamismárkás boltok tették híressé a kínai várost

A keleti Vuhszi város egyik utcája bevásárlócélpont helyett immár turistalátványosságként is… Tovább olvasom