Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Évszázados téli álom után éledhet fel a whiskyipar Londonban

Az angol Darren Rock és a skót Andrew MacLeod Smith a Temze déli partján, egy régi tejüzemben alakított ki modern lepárlót, amely a héten kezdte meg működését.
Több mint száz év után nyílt újra whiskylepárló Londonban, miután két vállalkozó elhatározta, hogy új életet lehel a szigorú szabályozás miatt a fővárosban mostanáig parkolópályára kényszerült iparágba.

Az angol Darren Rock és a skót Andrew MacLeod Smith a Temze déli partján, egy régi tejüzemben alakított ki modern lepárlót, amely a héten kezdte meg működését.

A tölgyfahordókban érlelt whiskynek egyelőre nem adtak nevet, az első palackokat - a Nagy-Britanniában kötelezően előírt három év erjedési időszak miatt - legkorábban 2017-ben tervezik majd eladni.

A vállalkozók felidézték, hogy bár Londonban nagy hagyományai vannak a szeszkultúrának, a helyi whiskygyárak máig sújtó hátrányba kerültek a skót versenytársakkal szemben a szeszfőzési törvények megszigorítása idején, a 19. században. A skót szeszfőzdék a nehéz időket illegalitásba vonulva, a hegyek közt vészelték át, így a liberalizálás után újra könnyen talpra álltak.

A Temze-parti új üzemben előállított whiskyhez - akárcsak régen - helyi alapanyagokat használnak fel, amitől azt várják, hogy különleges karaktert kölcsönöznek a londoni whiskynek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

No Limit - kultuszrendező sorozatával indítja az évet az AXN

„A „Taxi-életérzés", némi Nikita beütéssel fűszerezve és nyakon öntve a Yamakasi… Tovább olvasom