Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Február 21-én kerül a mozikba A Pingvinkirály

A 78 perces, David Attenborough által írt és rendezett 3D-s természetfilm Rexről, a fiatal királypingvinről szól.
Február 21-től vetítik A Pingvinkirály 3D című filmet, a David Attenborough rendezte alkotás a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) forgalmazásában került a mozikba.

A 78 perces, David Attenborough által írt és rendezett természetfilm Rexről, a fiatal királypingvinről szól. A nézők a filmben az ő "kalauzolásában" ismerhetik meg hazáját, az Antarktiszhoz közeli Dél-Georgia szigetét, a "pingvinvárost, rokonait, valamint más itt élő állatok hétköznapjait. "Rex kalandozása során nem csak barátra talál, de a felnőtté válás nehézségeivel is megküzd" - olvasható a film ismertetőjében, amely kiemeli az operatőri munka bravúrjait, például az egyedülálló víz alatti 3D-s felvételeket, amelyek révén "a néző közvetlenebbül és élethűen ismerkedhet meg a fantasztikus élővilággal".

Kálomista Zsuzsanna, a filmet forgalmazó MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a filmben Rex magyar hangja a Kossuth-díjas Reviczky Gábor lesz.

Az igazgató kitért arra is, hogy a produkciót a 2012-es cannes-i filmvásáron látta. "Célunk olyan filmeket bemutatni a mozikban, amelyek szórakoztatóak, széles közönséghez szólnak, esetleg oktató jelleggel is bírnak. Ez a film mindhárom kritériumnak megfelel, remek szórakozás az egész családnak, ugyanakkor nagy szeretettel várjuk rá az iskolás csoportokat is minden korosztályból" - hangsúlyozta Kálomista Zsuzsanna, aki szerint az alkotás amellett hogy izgalmas és megható, a környezetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet.

A Pingvinkirály (Angol nyelvű előzetes).

A hazai mozikban a film amerikai változatát vetítik, amelyben Tim Allen színész hangján szólal meg a Pingvinkirály. "Ennek a változatnak a nyelvezete sokkal fiatalosabb, humorosabb az eredeti angol változatnál, de megőrizte azokat a tudományos és ismeretterjesztő elemeket is, amelyek az eredeti, David Attenborough narrálásával készült filmet jellemezték" - hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve: Reviczky Gábor felkérése "első és egyetlen választás volt a film moziváltozatának a szinkronizálására. Hangja már több filmen és filmsorozaton keresztül mondhatni összeforrt a pingvinkarakterrel. Örömünkre szolgál, hogy elfogadta a felkérésünket és a hangját kölcsönzi a Pingvinkirálynak ebben a gyönyörű filmben" - fogalmazott Kálomista Zsuzsanna.

A film eredeti, David Attenborough alámondásával készült változata a DVD-n lesz megtekinthető, Szersén Gyula tolmácsolásában.

Az MTVA nyereményjátékot is szervez, hogy a produkció üzenete minél szélesebb közönséghez eljuthasson: a február 21-én induló játékban részt vehet minden tanuló, aki óvodai, iskolai, középiskolai szervezet, vagy ahhoz köthető tanulói csoport szervezésében tekinti meg a filmet és a 20. életkort még nem töltötte be.

"Az a célunk, hogy az ország valamennyi filmszínházában, ahol a vetítési feltételek adottak, a film elérhető legyen. Ha egy iskola vagy akár egy szülői munkaközösség kéréssel fordul egy mozihoz, hogy szeretné a filmet megtekinteni, biztosítani fogjuk a film kópiáját" - közölte Kálomista Zsuzsanna, hozzátéve, hogy a nyereményjáték fődíja egy kétnapos osztálykirándulás Bécsbe és az ottani állatkertbe. A második díj részvételi lehetőség egy MTVA által gyártott műsor felvételén, a harmadik díj pedig egy MTVA-székházlátogatás lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Andrea Bocelli Barack Obamának énekelt

A washingtoni Hilton Holteben 61. alkalommal megrendezett tradicionális National Prayer Breakfast… Tovább olvasom