Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Feláras a kreatív vágás

Szeged - Színvonalban nem, árban inkább van különbség Szeged és a főváros között: Szeged a fodrászszakma egyik vidéki erőssége, mondta el Zsiga Renáta mesterfodrász, amit ma már a vendégek is észrevesznek. A mesterfodrász szerint érdemes áldozni a minőségi frizurára, mert ha elrontják a vágást, végül hetente járhatunk beszáríttatni a hajunkat.
– Szeged szakmailag az egyik legerősebb vidéki város. A vendégek is kezdik elfogadni az utóbbi időben, hogy itt is kaphatnak személyre szabott, színvonalas szolgáltatást, nem csak a fővárosban – mondta el Zsiga Renáta mesterfodrász. Színvonalban tehát nem, árban azonban érzékelhető a különbség a vidék és a főváros között – holott itt Szegeden sem kisebb az anyagköltség.

Zsidró Tamás budapesti szalonjaiban attól függ az ár, ki dolgozik a frizurán: minél tapasztaltabb a fodrász, annál többe kerül a hajvágás. Rövid hajnál 5400 és 6200 forint közötti árat tüntetnek fel a honlapjukon. Ha kreatív fodrász vágja a frizurát, 5800, ha senior kreatív, 6200 forint a végösszeg. A félhosszú hajat 5900-6700 forint között, a hosszú hajat 6400 és 7200 forint között vágják.

Zsiga Renáta szegedi mesterfodrász szalonjában 5000 forintnál kezdődik a rövid haj kreatív vágása: ebben benne van a mosás, a hajápolás, a vágás és a szárítás. Az ár függ attól, milyen kezelést kérnek mellé, és ki nyúl a frizurához – a szalon tulajdonosa 6000 forintért vállal el egy rövid hajú ügyfelet. Félhosszú vagy hosszú tincseinket 6000 forinttól vágathatjuk, hajfestést pedig 8000 forinttól vállalnak: a legjobb minőségű festékkel. Nem tűnik nagynak az árkülönbség – ám a budapesti sztárfodrász szalonjaiban a szárítást külön felszámítják. A rövid hajat 3100-3700 forintért szárítják, a félhosszút 3500-4100 között, a hosszú haj szárításáért pedig 3900-4500 forintot kérnek.

Stílus és elegancia: Zsiga Renáta szalonja. Fotó: Frank Yvette
Stílus és elegancia: Zsiga Renáta szalonja.
Fotó: Frank Yvette

Egy szegedi, Kereszttöltés utcai szépségszalonban 1850 forintot kérnek el a mosásért, vágásért és szárításért együtt, ha rövid a hajunk. Félhosszú hajnál ugyanez 2050, hosszúnál 2250 forintba kerül. A hajfestés alapdíja 1850 és 2400 forint között mozog hajhossztól függően, ehhez jön még a festék ára milliliterre kiszámolva. Ha összehasonlítjuk a szalonokat, bizony két vidéki üzlet között is óriási különbség lehet.

Zsiga Renáta azonban rávilágított: érdemes áldozni a szép frizurára, mert az igazi minőségi hajvágás 3-4 hónapig is kitart. Hiába örülünk, hogy megspóroltunk 1-2 ezer forintot a vágáson, festésen: lehet, hogy otthon nem tudjuk kezelni az új hajviseletet. Ha pedig hetente járhatunk beszáríttatni a hajunkat, végül még többet költünk rá.

Olvasóink írták

  • 1. pille 2009. február 19. 20:31
    „Én még a büdös életben nem kaptam fodrásznál számlát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvese melyik szokása zavarja?

Bárdos András még felesége kedvéért sem lesz Tulipános Fanfan, Pajor László urológus professzor pedig telefonjában küzd a görög betűkkel, ha párja rákényszeríti. Tovább olvasom