Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Feltörési kísérletet észleltek a Tor hálózaton

A felhasználók megfigyelésére tett kísérletet észlelt a kibertérben névtelenséget biztosító Tor hálózaton annak fejlesztője, a Tor Project.
"Nem tudjuk pontosan, hogy mikor vette kezdetét a támadás, de mindazok a felhasználók, akik február eleje és július 4-e között igénybe vették a hálózatot, ajánlatos, ha érintettnek tekintik magukat" - írja a Tor Project weboldalán közzétett biztonsági bejelentés, hozzátéve, hogy még nem sikerült kideríteniük, hogy az "érintettség" milyen mértékben jelenti a felhasználó névtelenségének kompromittálását.

A jelek szerint a támadók a "rejtett szolgáltatások" után kutakodó felhasználók iránt érdeklődtek, de alkalmazás-szintű forgalmat valószínűleg nem tudtak megfigyelni. Vagyis nem tudták megállapítani milyen weboldalakat töltöttek le és kerestek fel a felhasználók. A támadók megpróbálták megszerezni a rejtett szolgáltatások kínálóinak beazonosításához szükséges adatokat is.

A Tor a forgalom többszörös átirányításával és a metaadatok eltüntetésével biztosítja a névtelenséget az internet felhasználók számára. A rendszer ügyfeleinek körét a névtelenség garantált megőrzését a legkülönfélébb okokból fontosnak tartó felhasználók alkotják.

A Tor Project a felhasználóknak a szoftverek frissített verzióinak telepítését, a rejtett szolgáltatások kínálóinak pedig a szolgáltatás áthelyezését javasolja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumban maradhat a világ eddigi legrégibb palackpostája

A palackposta internetes árverését az utolsó pillanatban, több mint 3600 eurónál állították le szabálytalanság miatt. Tovább olvasom