Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Filmet forgat Ferenc pápa életéről egy argentin rendező

Filmet forgat Ferenc pápáról egy argentin rendező, a produkció Buenos Aires-i ifjúságától pápává választásáig öleli fel a római katolikus egyházfő életét.
A Ház a tónál rendezője, Alejandro Agresti Historia de un cura (Egy pap története) címmel készíti a Ferenc pápáról szóló filmet - ismertette kedden a The Daily Telegraph online kiadása.

A pápát az argentin színész, Rodrigo de la Serna játssza, akit az Egy motoros naplója című filmben ismerhettek meg a nézők. A Che Guevara ifjúságát felidéző produkcióban a főhős barátját alakította.

Agresti elmondta, hogy nem csupán a pápa életének fontosabb fordulópontjait gyorsan felvázoló krónikát akar készíteni. "Jobban érdekel, hogy belemerüljek ennek a rendkívüli személyiségnek a belső világába, bemutassam, hogyan döntött elhivatottsága követéséről, és hogyan vetette össze hitét az értelemmel 14 évig jezsuitaként tanulva, mielőtt felszentelték volna" - fogalmazott a rendező.


Az első latin-amerikai pápa - a korábbi Jorge Bergoglio bíboros - a formalitásokkal kevesebbet foglalkozó, közvetlenebb stílusú vezetője lett az egyháznak. Továbbra is szurkolója a San Lorenzo futballcsapatnak, az egyház papjait arra inti, hogy szerényebb autókkal járjanak, és azt mondja, hogy a melegeket nem szabad a társadalom peremére szorítani, hanem be kell fogadni őket a társadalomba - emlékezetett a brit napilap.

"Ferenc pápa megpróbál változtatni a dolgokon. Forradalmiként lehet rá tekinteni, és a nem katolikusokat is érdekli, amit tesz" - hangsúlyozta Pablo Bossi, a film egyik producere a Variety filmes lapnak nyilatkozva.

A forgatás Argentínában, Olaszországban és Németországban zajlik majd. A spanyol és olasz nyelven készülő film bemutatásának időpontját még nem tűzték ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Douglas: nincs válságban a házasság

Michael Douglas szerint nincs válságban a házassága, jól megvannak feleségével, Catherine… Tovább olvasom