Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Fliegauf Benedek filmje Belgiumban is fődíjas

Fliegauf Benedek Csak a szél című alkotásáért elnyerte a belgiumi Open Doek filmfesztivál fődíját
Fliegauf Bence Csak a szél című alkotásáért elnyerte a belgiumi Open Doek filmfesztivál fődíját, a Canvas díjat - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t.

Az idén húszéves Open Doek filmfesztivál díjátadóját április 30-án tartották Turnhoutban. A szakmai zsűri "az élethűség és költőiség között finoman egyensúlyozó" játékfilmet "univerzális üzenetéért" méltatta a Canvas díjjal.

A közlemény felidézi: Fligauf Bence Ezüst Medve díjas filmdrámája magyar-német-francia koprodukcióban készült, az alkotást a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között történt romák elleni merényletsorozat inspirálta. A film egy cigánycsalád egyetlen napját mutatja be kora hajnaltól késő éjszakáig.

A Csak a szél április közepén az isztambuli filmfesztiválon az Európa Tanács FACE (Film Award of The Council of Europe) díját nyerte el.

Olvasóink írták

  • 2. Mozimasiniszta 2012. május 02. 21:32
    „Hát ha a belgák is megnézik vagy ötszázan, úgy megugrik a nézettsége,
    hogy hamarost utoléri a sorstalanság c. műremeket !”
  • 1. lj510126 2012. május 02. 12:00
    „Fligauf Bence mikor fog filmet készíteni a cigányok által a magyarok ellen elkövetett gyilkosságokról (mondjuk Olaszliszkáról, de még számos esetet fel lehetne hozni példának). Ezért filmjéért is Arany Medve díjban részesülne Berlinben? Ez a filmje is nagydíjas lenne Belgiumban?

    Mert ha nem, akkor ismét a kettős mérce súlyos esetével állunk szemben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Damu Roland a tiszalöki magánbörtön lakója lesz?

Szerdán szállíthatják át Damu Rolandot a Venyige utcai bv-intézetből Tiszalökre, az első hazai magánbörtönbe. Tovább olvasom