Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Folyamatosan érkeznek a fesztiválozók a Szigetre

A Sziget fesztivál a mínusz 1. napon Cipő-emlékkoncerttel indul kora este.
Folyamatosan érkeznek a látogatók az idei Sziget fesztiválra, amelyik a mínusz 1. napon Cipő-emlékkoncerttel indul kora este.

Hétfőn kora délután a Sziget fesztiválra vezető K-hidat hol szorosabban, hol lazábban tömörülve, de elejétől a végéig megtöltötték a bejutni szándékozók.

A jegy átvételekor mindenki megkapja a hivatalos magyar dokumentumra hasonlító Sziget-útlevelét, ami nem csak a programot rejti magában, de az eredeti mintájára fényképpel és a személyi adatoknak fenntartott hellyel is rendelkezik. Az igazival nehéz lenne összetéveszteni, már csak azért is, mert a rubrikákba a név mellett a becenevet vagy a "vészhelyzetben" alkalmazandó ital fajtáját is be lehet írni.

A jövendő szigetlakók a kora délutáni melegben viszonylag nyugodtan tűrték a beléptetést. A meleget a híd végén jótékony árnyat adó parti fák mellett néhány önkéntes próbálta enyhíteni, aki a virágok öntözéséhez hasonló műanyag locsolókból spriccelt vizet a várakozókra. Náluk is nagyobb sikert aratott az egyik étkezde alkalmazottja, aki miközben bent a fesztivál területén a betonutat és a földet locsolta, készségesen megöntözte az arra járókat is.

A bejutás után sokan tartottak is kisebb szüneteket, hátizsákjukra vagy kempingszékekre ülve hűsöltek az árnyékban, mielőtt elindultak volna sátorhelyet keresni.

Ennek megfelelően kora délután elsősorban a bejárat melletti pénzváltónál és a Metapay kártyafeltöltő-helyeken lehetett hosszabb sorokat látni. Utóbbi az az elektronikus kártya, amelyikkel a Szigeten az elmúlt években fizetni lehetett. Idén annyiban változott, hogy 500 forint letéti díjat kell fizetni érte, de ezt a fesztivál végén a sértetlen kártyáért cserébe visszaadják.

Kora délután még az elárusítóhelyek egy része sem üzemelt teljes kapacitással, innen-onnan még kalapácsolás és fűrészelés zaja is hallatszott. Dohányárut egyetlen Nemzeti Dohányboltban lehet vásárolni.

Hétfő délután még a színpadok is üresek voltak, zene csak egy-két helyről szólt, azt is felvételről sugározták, hiszen az idei fesztivál hivatalosan a hétfő esti Cipő-emlékkoncerttel kezdődik.

Sűrűbben közlekednek egyes BKK-járatok

A Sziget fesztivál ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sűríti egyes járatait és egy 260-as Ikarus buszban berendezett ügyfélközponttal a fesztiválon is megjelenik a cég - közölte a központ hétfőn a Facebook-oldalán.

Mint írták, az 5-ös (szentendrei) HÉV-et sűrítik, minden időszakban hat kocsival és éjjelente is közlekedtetik. A szerelvények éjjel negyedóránként járnak Kaszásdűlő és a Batthyány tér között.

Az 1-es és 1A villamosok vasárnapig a délutáni és az esti időszakokban, illetve hétvégén is rövidebb követési idővel közlekednek, a 901-es és 918-as éjszakai járatokra pedig szóló helyett csuklós buszokat állít forgalomba a BKV.

A 4-es és 6-os villamosok a vágányfelújítás miatt rövidített útvonalon, a Corvin-negyedig közlekednek, a Sziget idején egész éjjel 10-15 perces követési idővel.

Hétfőtől vasárnapig rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CityPASS karszalaggal, vagy helyszínen váltott, 900 forintos Sziget-hajójeggyel lehet utazni.

A beköltözés ideje alatt, szerdáig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja és az óbudai Auchan áruház parkolója között megállás nélkül közlekednek a Sziget-Repülőtér transzfer autóbuszok. A különjárattal csak Óbuda irányában lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem szállít utasokat. A járat reggel 8:45 és éjjel 0:30 között közlekedik, 30 percenként. A járatot szintén csak Sziget CityPass karszalaggal lehet igénybe venni. A fesztivál után a járatok az ellenkező irányban közlekednek augusztus 12-én hajnali 3 óra és délután 14 óra között.

A fesztivál miatt közúti forgalomkorlátozásokat is bevezettek a fesztivál helyszínének környékén: jövő hétfőig lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő út között is, valamint több, a fesztivál bejáratához közeli utcában tilos lesz megállni.

A Szigeten jelen lesz a BKK is, az átalakított 260-as Ikarus ügyfélközpontként működik majd, ahol lehetőség lesz a különböző jegyek megvásárlására is.

Olvasóink írták

  • 1. csonakos 2013. augusztus 05. 18:25
    „Ezt vajon miért engedélyezik? Drog itt is lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkanélküliséggel küzdenek a kínai pályakezdők

Az idén diplomát szerző 7 millió kínai fiatalból mintegy 3 milliónak okozhat problémát a… Tovább olvasom