Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Forma-1, Eurovízió, Megasztár - volt élet az RTL Klubon túl is

A hét legnézettebb műsora a múlt héten a 18-49-es korcsoportban mégis egy kalandfilm lett.
A 21. héten az RTL Klub általános egyeduralma némileg megtört, a hét legnézettebb műsora a 18-49 évesek körében ugyanis az Indiana Jones és az utolsó keresztesloveg című kalandfilm volt (Harrison Fordot majd' 533 ezren nézték vasárnap este). A szombat esti Csillag Születiket 519 ezren látták, aztán két Barátok közt rész jön (a csütörtöki és a hétfői 516 és 508 ezer nézővel) és a hétfő esti Dr. Csont 492 ezres nézőtáborral. A Megasztár döntőjére 490 ezren voltak kiváncsiak, aztán sok-sok BK és JR jön.

Az RTL-en a legnézettebb film a vasárnap esti Csúcsformában 3 volt. Jól szerepelt az RTL-es dokumentumreality, A gyanú árnyékában is, főként csütörtökön és pénteken. A péntek esti Miami helyszínelők 386 ezer nézőjével a 22. legnézettebb műsor volt, a vasárnap délutáni Forma-1 közvetítést az m1-en 30-cal nézték csak kevesebben, mint Horatio Caine és csapatának nyomozását.

A szezonzáró Showder Klubt 329 ezren látták az RTL Klubon. Az F1 időmérője az 50. legnézettebb műsor volt a múlt héten.

Az m1-en a Eurovíziós dalfesztivál döntője az 53. helyen végzett 265 ezres nézői számmal.

A Viasat3 csütörtökön érte el a legmagasabb nézettséget a 18-49-es korcsoportban, az Éden Hotel 2-t ekkor 223 ezren látták (ezzel a 67. lett a heti toplistán). A hétfői Két pasi meg egy kicsi 217 ezer nézőt vonzott.

A Cool legnézettebb műsora a szerda esti Dr. Csont volt (175 ezer néző), míg az F+ Bruce Willisszel érte el a heti csúcsát szerdán a Drágán add az életed!-del (149 ezer).

A teljes lakosság körében a Csillag Születik nyert (1,59 millió) a csütörtöki Barátok közt (1,35 millió) és a pénteki Megasztár-döntő (1,33 millió) előtt. Eztán a Barátok Közt, és A gyanú árnyékában részek jönnek, no meg a TV2 Jóban Rosszbanjai.

A hírműsorok nézettsége a korábbiakhoz képest megcsappant, míg a Tények (TV2) és a Híradó (RTL Klub) korábban a 18-49-ben és a teljes népesség körében is gyakran top20-as műsor volt, múlt héten az előbbi korcsoportban a hétfői Tények csak a 35. volt 340 ezer nézővel, a vele párhuzamosan látható Híradót az RTL Klubon 334 ezren nézték hétfőn. A teljes lakosság körében is hasonló volt a helyzet, az RTL Klub keddi Híradóját 1,13 millióan látták, ezzel a hét 22. legnézettebb műsora volt.


Érdekesen alakultak a földi adók párharca is. A Jóban Rosszban és a Barátok Közt közül hol egyik, hol másik volt a nézettebb, ugyanez igaz a hírműsorokra is. A 18-49-ben kedden késő este a Totalcar csúnyán megverte a Reflektort. Szerdán a Legyen Ön is Milliomost többen nézték, mint a Dr. House-t, a Született feleségek és az Én is szép vagyok című műsor viszont megverte a Házon Kívült és a XXI. századot. A csütörtök este teljesen az RTL Klubé volt, a péntek este viszont inkább a Megasztárról szólt. Szombaton ugyancsak a 18-49-es korcsoportban az m1 két műsorával is a legnézettebb volt, az úszó Eb második félóráját és az Eurovíziós dalfesztivál döntőjét is többen nézték, mint akkor a két földi kereskedelmi tévét - előbbi a Csapd le Chipet című filmet és a Sas-kabarét, utóbbi a Sztriptíz és a Tremors - ahova lépek, szörny terem cím filmeket verte. Vasárnap Garfiled verte a TV2-n A keresztapust, a Csúcsformában 3 pedig Stuart Little-t, aztán fordult a kocka a TV2 javára, és Indiana Jones és A sakál is verte a Nem férek a bőrödbe és a Good Will Hunting című filmeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keveseket zavar a zajszennyezés

Egy kutatás szerint az amerikaiak 80 százaléka állítja, nem tapasztal igazán zavaró zajokat. Tovább olvasom