Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Frei Tamás fura háromszögben él

Frei Tamás két és fél éve ment el kedvesével Magyarországról az óta mindössze három hónapot töltenek itthon évente.

- A magánéletem befolyásolta az életmódváltást - mondta a Borsnak Frei Tamás, akinek párja, már 1993-ban elköltözött Magyarországról - Igazából kilenc éve vagyunk együtt. Már úgy ismertem meg őt, hogy Angliában élt, és évekig próbálkoztunk, hogy olyan életét alakítsunk ki, ami mindenkinek jó. Két évig ingáztunk, nem működött.

Frei és párja végül egy furcsa háromszögben találták meg a megoldást.

- Mindketten szeretünk olyan helyeken élni ahol impulzusok érnek minket. Most az évből három hónapot Magyarországon, hármat Amerikában és hatot az olasz-francia határnál élünk.

Ennek ellenére Frei nem akarja az eltűnését teljesen a magánéletére kenni.

- A tévés világ megváltozott, én pedig új dolgokat szerettem volna kipróbálni - mondta Frei a Borsnak.


 
Frei Tamás Pécsett született 1966. május 21-én.
 
Középiskolai tanulmányait a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban végezte. Egyetemi tanulmányait az ELTE jogtudományi karán kezdte 1985-1986 között, majd tanult Moszkvában a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (1986-1989), Ausztria és Svájc szakterületen. Washingtonban médiamenedzsmentet, a Tennessee Állami Egyetemen pedig televíziózást hallgatott 1992-1993 között. Az Amerikai Egyesült Államokban forgatókönyvírást és dramaturgiát tanult. Ösztöndíjas volt a svájci közrádióban.
 
1988-tól interjúkat készített a 168 Órának, két évig hírt szerkesztett a Danubius Rádió német nyelvű adásának, de 1994-ben elbocsátották. 1991-ben a Magyar Rádió külpolitikai rovatánál kezdte pályáját, mint szerkesztő-riporter. Számtalan háborús helyszínen járt tudósítóként, Szomáliában, Boszniában, a kolumbiai kábítószer-háborúban. 1993-1995 között a Magyar Televízióban Esti Egyenleg című műsorát vezette, majd a Nap TV műsorvezető-riportere lett. 1996-ban indította el Frei Dosszié című műsorát a Magyar Televízióban,ahonnan az RTL Klubhoz igazolt, majd a TV2-ön folytatta a pályafutását. A Dosszié a modern kori magyar televíziózás egyik legnézettebb és legtovább sugárzott műsora volt, 13 éven át 2008-ig futott. Frei Tamás riportfilmjeit számtalan országban vetítették. Televíziós újságíróként a világ több mint 100 országában járt és interjúkat készített államfőkkel éppúgy, mint hollywoodi sztárokkal.


Olvasóink írták

  • 1. y-akta 2011. november 10. 13:32
    „Nagyon tetszettek a műsorai. Ő tisztán látta, hogy merre haladunk, viszonyíthatott a többi államhoz. Olyan tükröt tartott a nézők elé, ami látni engedte mérhetetlen elmaradásunkat társadalmilag, gondolkodásban és életszínvonalban egyaránt. Ő az az ember, akitől megkérdezném, hogy szerinte "hogyan tovább?".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy év után feloszlik a Fiesta

Feloszlik az 1999-ben alakult Fiesta. A rajongók az év végéig találkozhatnak még élőben a zenekarral… Tovább olvasom