Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Friss! Börtönt kértek Lagzi Lajcsira

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt Galambos Lajos ellen társtettesként elkövetett jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szintén társtettesként elkövetett vesztegetés miatt.
Börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és félmillió forint összegig pénzbeni vagyonelkobzás kiszabását indítványozva emelt vádat Galambos Lajos zenész ellen az ügyészség.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

A Budaörsi Járási Ügyészség szerdán az MTI-hez is eljuttatott közleményében közölte, hogy vádat emeltek G. L. és tíz társa ellen.

A közlemény szerint G. L.-t mint elsőrendű vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen, társtettesként elkövetett lopás bűntettével, valamint gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban - szintén társtettesként - elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják.

Az ügyészség szerint Lajcsi 1993 és 1999 egyedül, majd 2000-től a másodrendű vádlottal, a feleségével szabálytalanul áramot, vizet és gázt vételezett mocsai ingatlanaiban illegális bekötések segítségével - írja a BorsOnline.

Az ügyészségi közlemény szerint mások is tudtak az illegális bekötésekről, és részt is vettek a méretlen vételezésben. A sértett közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett "nulla" közeli óraállások alapján éveken át csak minimális összeget fizettek. 

Az ügyészség harmadrendű vádlottja Cs. Csaba, aki szerintük tudott a szabálytalan bekötésekről és abban segítséget is nyújtott.

Az ügyészség szerint Lajcsi összesen:
  • legalább 30.131.478 Ft értékben tulajdonított el áramot,
  • legalább 4.723.496 Ft értékben tulajdonított el földgázt,
  • legalább 16.003.428 Ft értékben vezetékes vizet tulajdonított el.
Az ügyészség a vádiratban G. L. vádlottra börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, 500 ezer forint összegig pénzben kifejezett vagyonelkobzás kiszabását indítványozta – írták közleményükben, amelyben arra is emlékeztetnek, hogy halmazati szabályokra is figyelemmel a büntetési tételkeret két évtől tizenkettő évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A legsúlyosabb cselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, a halmazati szabályokra is figyelemmel a büntetési tételkeret két évtől tizenkettő évig terjedő szabadságvesztés - olvasható az ügyészségi közleményben.

Tavaly áprilisban a Budaörsi Járásbíróság zár alá vételt rendelt el az ingatlanok egy részére Galambos Lajos és társai ügyében.

Lajcsi az ügy miatt 4 hónapot töltött előzetesben, felesége pedig egy hetet.
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolt egy boltot, pedig csak egy ujját használta - Videó

Kirabolt egy boltot, pedig csak egy ujját használta - Videó
Bármilyen bizarrnak tűnik a címben megfogalmazott állítás, bizony igaz. Tovább olvasom