Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Fülöp herceg újabb kínos kiszólása

Ismét kellemetlen pillanatokat okozott meggondolatlan kiszólásával Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó férje, aki évtizedek óta hírhedt tréfának szánt, ám gyakran ízléstelenségig nyers, odavetett megjegyzéseiről.
Az idén 89 éves Fülöp szája ezúttal a délnyugat-angliai Exeterben, a királyi haditengerészet helyi kadétlaktanyájában járt el.

Az agg herceg pénteki brit sajtóbeszámolók szerint felesége, II. Erzsébet királynő kíséretében tett látogatást a katonai létesítményben, és megkérdezte egy nem főállású fiatal női kadétkiképzőtől, hogy a civil életben mivel keresi kenyerét. Amikor a 24 éves Elizabeth Rendle azt válaszolta, hogy bárpultosként dolgozik egy éjszakai szórakozóhelyen, Fülöp következő kérdése úgy hangzott: "Csak nem egy sztriptízbárban?"

Amikor meghökkent beszélgetőpartnere nemmel válaszolt, a herceg azzal a kiegészítő megjegyzéssel próbálta enyhíteni a helyzetet, hogy a sztriptíztáncosnői foglalkozáshoz "most egyébként is kissé hideg van".

Elizabeth Rendle és a körülötte állók végül jót kacagtak a párbeszéden, és a csinos instruktor utólag közölte, hogy egyáltalán nem vette zokon a kérdést.

A herceg azonban korántsem először hozza kínos helyzetbe a kiszólásaitól már rettegő udvari protokollosokat.

Néhány éve például, amikor a királynő egy fiatal katonától - akit az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) nevű britellenes északír milícia egy pokolgépe csaknem teljesen megvakított - megkérdezte, hogy menyi maradt meg szeme világából, Fülöp odavetette: "a nyakkendőjéből ítélve nem sok".

Az edinburghi herceg leghíresebb nyilvántartott "tréfálkozásainak" egyike Magyarországon hangzott el, 1993-ban, amikor egy brit turistának azt mondta, hogy "maga még nem lehet itt olyan régen, hiszen nincs is sörhasa".

Előkelő helyen jegyzik azt a figyelmeztetését is, amelyet 1986-ban intézett Kínában tanuló brit diákokhoz, mondván, ha túl sokáig maradnak, ferdeszeműen térnek haza.

Cate Blanchett színésznővel, akivel nemrégiben egy fogadáson elegyedett szóba, elromlott DVD-lejátszóját akarta megcsináltatni, miután értesült róla, hogy az Oscar-díjas világhíresség a "filmiparban" tevékenykedik.

Néhány éve, az egyik skóciai elektronikai gyárban tett látogatása alkalmával egy szerinte kevéssé sikerült termékre azt mondta: ez úgy néz ki, mintha egy indiai rakta volna össze. Az udvar ezért a megjegyzésért később nyilvánosan elnézést kért.

Olvasóink írták

  • 2. airwaves 2010. március 13. 10:09
    „Haláli dumája van az öregnek! Tiszta Monthy Python!”
  • 1. bubuska73 2010. március 13. 09:08
    „Van humora!Miért baj az???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarkozy: Nem foglalkozom magánéleti pletykákkal

Ingerülten utasította vissza az állítólagos magánéleti zűrjeivel kapcsolatos pletykák kommentálását… Tovább olvasom