Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Gary Oldman félve mondott igent, egy rémkép villant be neki

A világhírű színész új filmjét többszörös Oscar-várományosnak tartják a kritikusok.
Nagyon örült Gary Oldman, amikor felajánlották neki Winston Churchill szerepét A legsötétebb óra című filmben, aztán megijedt.

Arra gondolt, hogy 30 kilót kell híznia, hogy megformálhassa a meglehetősen testes brit miniszterelnököt, és ekkora túlsúlytól soha nem fog megszabadulni.

- Az a rémkép villant be, hogy lassan hatvan vagyok, a film miatt fölszedek 30 kilót, és az életem hátralévő részét azzal töltöm, hogy megpróbálok minél többet leadni belőle – mesélte a színész A legsötétebb óra londoni premierjén. – Szerencsére a maszkmesterek megoldották: habszivacs protézist applikáltak rám, így hízás nélkül is pontosan olyan lett az alakom, mint Sir Winstoné.

A film igazi bravúrja az, hogy Oldman arcát is teljesen átalakították a maszkmesterek, hogy megszólalásig hasonlítson a politikusra. A színész külsején minden hajnalban három és fél órán keresztül dolgoztak, hogy teljesen átalakuljon, mire reggel nyolckor elindulnak a kamerák.

A legsötétebb óra három hét történetét meséli el. 1940-ben ennyi idő kellett ahhoz, hogy Chuchill elérje célját, és Anglia folytassa a háborút a nyerésre álló németek ellen.

A film többszörös Oscar-várományosnak tartják a kritikusok, és a Churchill család is áldását adta rá, sőt részt vesz a produkció népszerűsítésében.
Gary Oldmant Arany Glóbuszra már jelölték alakításáért.

(Darkest Hour – hazai bemutat: 2018. január 18.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszországban átírták a Carmen befejezését - nem a cigánylány hal meg

Olaszországban átírták a Carmen befejezését - nem a cigánylány hal meg
Az ortodox felfogástól drámaian eltérő befejezés a nők elleni erőszakra és a nők helyzetével való… Tovább olvasom