Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

George Clooneyt és Tilda Swintont díjazták

George Clooney és Tilda Swinton kapta az amerikai Telluride-i Filmfesztivál legrangosabb díjait.
A két Oscar-díjas színész Ezüst medált vehetett át a filmvilágban végzett munkája elismeréseként és szintén Silver Medallionnal ismerték el Pierre Etaix francia komikust, filmest. Az 1928-as születésű - szintén Oscar-díjas - mester elveszettnek hitt munkáját, a Le Grand Amour című alkotást először láthatta az észak-amerikai közönség a hét elején véget ért fesztiválon.

Különdíjban (Special Medallion) részesült a rangos seregszemlén a brit Sight Ú Sound című magazin, amelynek szerkesztője, Nick Jones vette át az elismerést a coloradói síparadicsomban rendezett eseményen.

George Clooney
George Clooney

A Telluride-i Filmfesztivált 38. alkalommal rendezték meg, vetítették Martin Scorsese George Harrisonról szóló dokumentumfilmjét, a George Clooney főszereplésével készült The Descendants és a Glenn Close-t férfi komornyikként felvonultató Albert Nobbs című filmeket is.

Scorsese műve, a Living in the Material World az egykori Beatles-tag özvegyének közreműködésével készült, és olyan felvételeket, dalokat tartalmaz, amelyeket még sosem láthatott, hallhatott a nagyközönség.

A külföldi filmek között a fesztivál programjában szerepelt a magyar és a lengyel nevezés is a 2012-es idegen nyelvű Oscar-díjra: vetítették Tarr Béla A torinói ló és Agnieszka Holland Sötétségben című filmjét is.

Tilda Swinton
Tilda Swinton

Az alig kétezres Telluride városában megrendezett fesztivál minden évben változatos kínálattal, amerikai és külföldi filmekkel várja a látogatókat, az ott szereplő filmek közül az elmúlt években nem egy az Oscar-díjért folyó versenyben kötött ki.

A vetítéseket szemináriumok és más programok kísérik, rendszeresen szerepelnek meglepetésfilmek, ezek között volt a Le Grand Amour, valamint a Butter című film Jennifer Garner és Ty Burrell főszereplésével, valamint a Crazy Horse, amely a párizsi kabaréba enged bepillantást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levegő, emlék, ellenpont - Odett lemeze jól kezdett

Nemrég jelent meg Odett Hanyatt, homlok, egyenes című lemeze. Tovább olvasom