Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Gianni elárulja, milyen az igazi olasz pizza

Pénteken délelőtt Mautner Zsófinál az Ízes életben kiderül, hogyan is készül az igazi olasz pizza. A receptet nem más osztja meg a nézőkkel, mint Gianni Annoni.
Lefogyva, kisimulva érkezett Zsófihoz Gianni, aki elárulta titkát: ha fogyókúrába kezd, szinte nullára csökkenti a szénhidrátbevitelt. Ám most egy korántsem diétás recepttel érkezett: a pizzakészítés rejtelmeibe avatja be a nézőket.

- Az első és legfontosabb dolog a liszt. Nem mindegy milyet választunk, legyen minél magasabb a sikértartalma – magyarázza Gianni Zsófinak, akit viccesen és olaszosan Sophiának szólít. – Az élesztőt langyos vízben oldjuk fel, majd az olajat és a vizet is úgy adagoljuk, hogy egy viszonylag lágy tésztát kapjunk. A kelesztés is fontos, a sütést pedig két részletben végezzük: először üresen a tésztát, majd a feltéttel megrakva süssük a pizzát magas fokozaton.

Gianni minden lépést részletesen elmagyaráz, többek között azt is, milyen paradicsomot és mozarellát használjunk, ha tökéletes pizzát szeretnénk sütni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét egyedül kelt át az óceánon minivitorlással egy extrém sportoló

Minivitorlással, segítség nélkül kelt át újra az Atlanti-óceánon Harald Sedlacek bécsi extrém sportoló. Tovább olvasom