Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Gyerünk a moziba be: 12. heti filmpremierek

Csütörtökön 5 új filmet kezdenek játszani a hazai mozik. Van közte vígjáték és dráma is. Jó szórakozást!
Kate Winslet, Ralph Fiennes, Jude Law, Ice Cube - néhány húzónév a március 20-án a magyar mozikba kerülő 5 film stáblistájából. A műfaj is színes: dráma, sci-fi, akció, vígjáték. Szóval ezen a héten is érdemes lesz ellátogatni a hozzánk legközelebbi filmszínházba. Gyerünk a moziba be!

A VÁLASZTÉK:

A beavatott (Divergent) - Magyarul beszélő

Beatrice Prior a nem túl távoli Chicagoban él, ahola társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés, hanem a személyiségben rejlő rosszra való hajlam okolható. A csoportok célja, hogy az emberekből kiirtsák azokat a tulajdonságokat, amik előidézhetnek egy újabb konfliktust. Az év egy bizonyos napján a 16 éveseknek el kell dönteniük, hova akarnak tarozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja sorsukat.

Beatrice a vizsga során szembesül különleges képességével: az Elfajzottak közé tartozik, akik egyetlen csoportba sem sorolhatóak. Egy szabályok uralta világban azonban ez a legveszélyesebb dolog, ami egy fiatallal történhet: ha kitudódik, az egyet jelent a halállal. A több hetes beavatása során számos félelmével, gyengeségével kell szembesülnie a fiatal lánynak, miközben titkolnia kell valódi kilétét. Amikor rájön, hogy az Elfajzottakat végleg ki akarják iktatni, olyan tettre szánja el magát, amely mindenki számára meglepetést okoz.

A beavatott (Magyar feliratos előzetes)

Rendező: Neil Burger

Szereplők: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Miles Teller

Pofázunk és végünk (Ride Along) - Magyarul beszélő

Ben, a gimnáziumi biztonsági őr az elmúlt két évet azzal töltötte, hogy megpróbálta bebizonyítani Jamesnek, az atlantai rendőrség nyomozójának, hogy érdemes a húga, Angela kegyeire, és nem csak egy mihaszna, videójáték-mániás lúzer. Amikor Bent végre felveszik a rendőrakadémiára, úgy érzi, ezzel kivívta a dörzsölt zsaru tiszteletét, és áldását kéri tőle arra, hogy elvegye feleségül Angelát.

Ám a sógorjelölt James bizonyítékot akar Ben rátermettségére, ezért úgy dönt, hogy magával viszi egy napra járőrözni – és ezzel majd a frászt is ráhozza a zöldfülű rendőrpalántára. De amikor az eszelős nap végére eljutnak a város leghírhedtebb bűnözőjéig, James kénytelen belátni, hogy új társának gyorstüzelő szája legalább olyan veszélyes, mint a körülöttük süvítő golyók.

Pofázunk és végünk (Magyar szinkronos előzetes)

Rendező: Tim Story

Szereplők: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, John Leguizamo

A Grand Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel) - Feliratos

Valahol a békés, bogaras Európában, valamikor a békeidőkben, a két világháború között működött egy elegáns hotel: a Grand Budapest. Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok; alkalmazottai pedig a legjobbak a szakmájukban.

Gustave, a híres főportás itt barátkozott össze az egyszerű küldönccel, Zero Musztafával, akivel együtt keverednek bele az évszázad festményrablásába.

Miközben a felbecsülhetetlen értékű reneszánsz képet keresik, egy családi vagyon elvesztése vagy visszaszerzése is kockán forog: és a nyomozás meghökkentő fordulatai magukkal ragadják a hotel összes lakóját.

A Grand Budapest Hotel (Angol nyelvű előzetes)

Rendező: Wes Anderson

Szereplők (igazi sztárparádé): Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Edward Norton, Willem Dafoe, Jude Law, Owen Wilson, Bill Murray, Adrien Brody, Léa Seydoux, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman, F. Murray Abraham, Tom Wilkinson, Harvey Keitel, Mathieu Amalric, Tilda Swinton

Walesa - A remény embere (Walesa. Czlowiek z nadziei) - Feliratos

A film egy interjú közbeni visszaemlékezésből építi fel a lengyel történelem egy kiemelkedő eseménysorozatát. Végigkövethetjük, ahogy Wałęsa, a gdański gyári munkás, villanyszerelő szűkebb közösségének vezéregyénisége lesz, amikor az 1970-es illegális hajógyári sztrájkot 80 munkás halálának árán fojtják el. Mivel már ekkor szenvedélyesen, de taktikusan küzd, az elnyomó hatalom máris számontartja őt. Az ekkor még fiatal Wałęsa és felesége, Danuta ez idő tájt várják első gyereküket, de a családot máris szétszakítja egy hosszabb börtönbüntetés, ami Wałęsa életében korántsem az utolsó elzárás. Az események sora közben kibomlik előttünk egy őszinte, önazonos, áldozatkész és nem utolsósorban vallásos vezető képe, akit követői szívből szeretnek és támogatnak.

Rendező: Andrzej Wajda

Szereplők: Robert Wieckiewicz, Agnieszka Grochowska, Iwona Bielska

Walesa - A remény embere (Lengyel nyelvű előzetes)

Viharsarok
(Land of Storms)


A Viharsarok című film a kamaszkor drámája: mozgalmas, érzelemmel telt története önmagukat kereső kamaszok felnőtté éréséről szól. Szabolcs Bernarddal együtt egy német futballcsapatban játszik. Szobatársak, legjobb barátok, elválaszthatatlanok. Egy vesztes mérkőzés és csúnya vita után Szabolcs átgondolja életét és hazamegy Magyarországra az egyszerűbb élet reményében. Azonban ez a magány nem tart sokáig. Hazatérése után hamarosan találkozik Áronnal és kölcsönös vonzódás alakul ki a fiúk között, amikor Szabolcsot váratlanul felhívja Bernard, hogy Magyarországra érkezett.

Viharsarok

Rendező: Császi Ádám

Szereplők: Sütő András, Varga Ádám, Sebastian Urzendowsky

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adósságai miatt ölte meg magát Jagger kedvese?

L'Wren Scott állítólag súlyos anyagi problémákkal küzdött, mintegy 1,3 milliárd forintnyi adósságot… Tovább olvasom