Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Gyerünk a moziba be: 24. heti filmpremierek

Csütörtökön 4 új filmet kezdenek játszani a hazai mozik. Van közte vígjáték, dráma és dokumentumfilm is. Jó szórakozást!
Charlize Theron, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Mundruczó Kornél - néhány húzónév a június 12-én a magyar mozikba kerülő 4 film stáblistájából. A műfaj is színes: dráma, vígjáték, thriller, dokumentumfilm. Szóval ezen a héten is érdemes lesz ellátogatni a hozzánk legközelebbi filmszínházba. Gyerünk a moziba be!

A VÁLASZTÉK:

Hogyan rohanj a veszTEDbe (A Million Ways to Die in the West) - Magyarul beszélő

Seth MacFarlane a rendezője, producere, társszerzője ennek az új vígjátéknak, valamint ő alakítja Albertet, a gyáva birkatenyésztő farmert. Miután Albert kihátrál egy pisztolypárbajból, szeszélyes barátnője elhagyja őt egy másik férfiért. Amikor egy titokzatos, gyönyörű nő lovagol be a városba, segít hősünknek megtalálni a bátorságát, és közben egymásba szeretnek. Ám amikor a nő férje, a hírhedt bandita bosszúszomjasan megérkezik, a farmernek próbára kell tennie újdonsült bátorságát.

Hogyan rohanj a veszTEDbe (Magyar feliratos előzetes)


Rendező: Seth MacFarlane

Szereplők: Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Charlize Theron, Liam Neeson, Neil Patrick Harris

Fehér isten

A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború. Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle. Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol. De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

Fehér isten (Előzetes)

Rendező: Mundruczó Kornél

Szereplők: Psotta Zsófia, Zsótér Sándor

Mesterséges mennyországok (Paraísos Artificiais) - Feliratos

Erika egy alternatív zenei fesztiválra utazik, mint vendég DJ. Amellett, hogy fesztiválokon vesz részt egyedül neveli kisfiát. A lehetőséget, hogy élvezze a napsütést és a vad éjszaka nyújtotta lehetőségeket a legjobb barátnőjével Larával ki nem hagyná. Egy partin, tele felvillanyozó zenével és színekkel összeismerkedik Nanduval, aki drogkereskedésért ült, és nemrég szabadult . Bódító konvergencia során az egyik egy brazil tengerparton életüket örökre összekapcsolják. Lara véletlenül túladagolja magát és Nando megpróbálja elrendezni a dolgot, hogy megvédje öccsét, nehogy ugyan arra a sorsra jusson mint ő maga.

Mesterséges mennyországok (Magyar feliratos előzetes)

Rendező: Marcos Prado

Szereplők: Luca Bianchi, Nathalia Dill

Vivian Maier nyomában (Finding Vivian Maier) - Feliratos

Élt egyszer Amerikában egy dada, aki a XX. század egyik legnagyobb fotósa volt, ám ezt nem gyanította magáról. Vivian Maier úgy halt meg, hogy hátrahagyott többezernyi remekművéből soha egy sem került nyomtatásba. Egy nap egy John Maloof nevű fiatal történész Chicago régi épületeinek történetét kutatva egy bolhapiaci aukción megvett egy doboznyi negatívot, és ez a nap nemcsak megváltoztatta életét, de csakhamar milliomossá is tette. A Vivian Maier nyomában című film e két mesét bontja ki: a szegénységben és elhagyatottságban meghalt magányos dada történetét, aki alkalmi munkái mellett egész életében fotózott, mintegy végigdokumentálva a XX. század második felét. Úgy használta a fényképezőgépet, mint Van Gogh az ecsetet: anélkül ontotta magából a remekműveket, hogy arra a világ kíváncsi lett volna. A Vivian Maier nyomában azonban a felfedezés örömének dokumentuma is, John Maloof szerencséjének és inspiráló erőfeszítéseinek története, aki az általa felfedezett művészt és annak életművét megismertette a világgal.

Vivian Maier nyomában (Magyar feliratos előzetes)

Rendezők: Charlie Siskel, John Maloof

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Omega- és Scorpions-koncert a Hősök terén

Háromgenerációs közönsége támogatásával továbbra is teljes erővel dolgozik a Scorpions, a következő… Tovább olvasom