Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Hackertámadás a Yahoo ellen, feltörték a felhasználók postafiókjait

Összehangolt hackertámadás áldozata lett a Yahoo amerikai internetes szolgáltató; a vállalat arról értesítette csütörtökön levelezőprogramjának felhasználóit, hogy a számítógépes kalózok hozzáférhettek postafiókjaikhoz.
A vállalat nem pontosította, hogy hány postafiók jelszavát törték fel az illetéktelen behatolók. Közölte, hogy miután észlelte összehangolt hackertámadást, azonnali intézkedéseket tett a felhasználói adatok védelmében. A Yahoo szerint a hackerek nem a vállalat adattárolóiból szerzett felhasználónevekkel és jelszavakkal próbáltak hozzáférni a postafiókokhoz, hanem egy másik, meg nem nevezett vállalat adatbázisából ellopott kódok segítségével.

A felhasználók gyakran ugyanazokat a jelszavakat használják több internetes szolgáltatáshoz, ezért a számítógépes kalózok ezt kihasználva egy jelszó eltulajdonításával megpróbálnak hozzáférni egyszerre több szolgáltatónál tárolt személyes információkhoz.


A Yahoo azt javasolta ügyfeleinek, hogy változtassák meg, tegyék nehezebben feltörhetővé a titkos jelszavakat, és kössék össze a fiókokhoz való hozzáférést saját mobiltelefonjaik számával, vagyis tegyék kétlépcsőssé az azonosítási eljárást.

A Yahoo közölte, hogy a bűnüldöző szervekkel együttműködve próbálja meghatározni az internetkalózok kilétét.

A Yahoo a világon a második legnagyobb, levelező programot működtető cég a Google Gmailje után. A Yahoo 273 millió felhasználó postafiókját kezeli világszerte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a tolvajokat, de még keresik II. János Pál pápa vérét

Az ampullát az abruzzói San Pietro della Ienca templomból lopták el. Tovább olvasom