Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Hajuknál fogva felfüggesztett akrobaták zuhantak le

Kilenc artista súlyos sérüléseket szenvedett amikor az "embercsillár" elnevezésű cirkuszi mutatvány közben leszakadt a trapézszerkezet.
Válságos állapotban van még az amerikai cirkuszi baleset két sérültje

Ketten még hétfőn is válságos állapotban voltak azon artisták közül, akik vasárnap sérültek meg súlyos cirkuszi balesetben az Egyesült Államokban.

Nyolc artistanő zuhant a mélybe vasárnap csaknem négyezer néző, köztük sok gyerek szeme láttára a Rhode Island állambeli Providence-ben, ahol egy cirkuszban az Embercsillár elnevezésű mutatvány közben leszakadt a trapézszerkezet.

A hajuknál fogva felfüggesztett akrobaták 7-12 méteres magasságból zuhantak le a Ringling Brothers-Barnum & Bailey Circus előadásán, a providence-i Dunkin' Donuts Centerben, és maguk alá temették kilencedik társukat, a porondon táncoló nőt.

A baleset helyi idő szerint kevéssel dél előtt történt. A hatóságok hétfőn egy kettétört szorítókapocsra összpontosították a figyelmüket, de a cirkusz szerint korai még a szerkezetet hibáztatni.

Az Embercsillár produkció az Andrey és Viktoria Medeiros bolgár-brazil páros találmánya. A Ringling Brothers-Barnum & Bailey Circus hétfőn honlapján hangsúlyozta, hogy Andrey Medeiros személyesen felügyeli a veszélyes produkció minden egyes elemét, ő hegeszti össze a tartószerkezet három szintjét is, amelyről a "hajakrobaták" lógnak.

A társulat különböző országokból, így Brazíliából, Bulgáriából és Ukrajnából verbuválta tagjait, így a sérültek is ezen országok állampolgárai, de van köztük amerikai is. Megsérült Viktoria Medeiros is. Noha kettejük állapotát hétfőn kritikusnak mondták, a cirkusz szóvivője, Stephen Payne szerint minden esély megvan arra, hogy mindannyian felépüljenek, és hamarosan újra porondra léphessenek.

Az Embercsillár február óta szerepelt a cirkusz műsorán, a leszakadt tartószerkezetet azóta hetente több tucatszor használták.

Korábban

Kilenc artista súlyos sérüléseket szenvedett vasárnap a Rhode Island állambeli Providence-ben, ahol egy cirkuszban az "embercsillár" elnevezésű mutatvány közben leszakadt a trapézszerkezet.


A hajuknál fogva felfüggesztett akrobaták 7-12 méteres magasságból zuhantak le a Ringling Brothers-Barnum & Bailey Circus előadásán, a providence-i Dunkin' Donuts Centerben. A porondon egy táncos is megsérült.

A baleset helyi idő szerint kevéssel dél előtt, mintegy másfél órával az előadás kezdete után történt. Okait vizsgálják, a további vasárnapi és hétfői előadásokat törölték.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jack Bauer négy év után visszatér a képernyőre

24 című sorozat 20 Emmy-díjat gyűjtött a 8 évad alatt. A Fox televízión az új, 12 részes évad hétfőn… Tovább olvasom