Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hangyák és penész eszi Imelda Mrcos híres cipőgyűjteményét

Kikezdte az idő foga az egykori Fülöp-szigeteki first lady, Imelda Marcos híres cipőgyűjteményét: hangyák és penész eszi a cipőket és a ruhákat, a különféle kiegészítőket a manilai nemzeti múzeumban.
Mint az intézmény illetékese vasárnap elmondta, Ferdinand Marcos volt államfő ruhái, amelyeket két évtizeden át tartó uralkodása idején hordott, éveken át gondozatlanul hevertek az elnöki palota, majd a nemzeti múzeum raktáraiban azóta, hogy 1986-ban megdöntötték hatalmát, és a család külföldre, az Egyesült Államokba menekült.

Ferdinand Marcos 1989-ben Hawaii-on meghalt, özvegye és gyermekei évekkel később visszatértek hazájukba.

Hangyák és penész eszi Imelda Mrcos híres cipőgyűjteményét.
Hangyák és penész eszi Imelda Mrcos híres cipőgyűjteményét.

Amikor 1986-ban elmenekültek, hatalmas mennyiségű személyes holmi maradt utánuk a palotában, köztük Imelda Marcos 1200 pár cipője. Két éve több mint 150 doboznyi ruhát, cipőt és kiegészítőt szállították át a nemzeti múzeumba, hogy biztonságba helyezzék őket, mivel a palotában kikezdték őket a hangyák, a penész és a nyirkosság.

A múzeumban azonban továbbromlott az állapotuk, az intézmény nem volt kellően felkészülve megfelelő tárolásukra. Ráadásul a trópusi esőzésekben az épület beázott, és a dobozok vizesek lettek. Egyes darabok olyan súlyosan károsodtak, hogy már menthetetlenek a pusztulástól - mondta vasárnap Orlando Abinon kurátor.

Imelda Marcos egykori legendás háromezer páras cipőgyűjteményéből 800 pár egy manilai múzeumban van kiállítva 2001 óta, több száz párat különféle jótékonysági árveréseken elárvereztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapj el, ha tudsz olasz módra

Őrizetbe vett az olasz rendőrség a torinói repülőtéren egy férfit, aki repülőgép pilótának adta ki… Tovább olvasom