Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Harminc órát töltött egy jégtáblán a lezuhant orosz kalandor

Anonov könnyű helikopterével akarta megkerülni a Földet. Június 13-án indult egy Moszkva környéki településről vakmerő útjára.

Kényszerleszállást hajtott végre és 30 órát töltött egy jégtáblán az Atlanti-óceán északi részén egy orosz pilóta, aki helikopterével meg akarta kerülni a Földet.

A kanadai parti őrség egy járőrhajója vette fedélzetére a kimerült Szergej Ananovot és Iqaluit településre szállította - jelentette szerdán az orosz média.

Anonov könnyű helikopterével akarta megkerülni a Földet. Június 13-án indult egy Moszkva környéki településről vakmerő útjára. Iqaluitból Grönlandra tartva - négyezer kilométerrel végcélja előtt - kényszerült műszaki problémák miatt kényszerleszállást végrehajtani az Atlanti-óceán vízére.

"30 másodperc alatt elsüllyedt a helikopter" - mondta el a férfi, aki utolsó erejével még képes volt arra, hogy egy jégtáblára meneküljön a vízből. Kemény hidegben volt kénytelen eltölteni 30 órát, ahol még jegesmedvét is látott. A kalandot fagyási sérülésekkel, de túlélte.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy 102 éves ember öngyilkossága miatt perlik a fukusimai atomerőművet

A matuzsálemi korú Okubo Fumio 2011 áprilisában, a szökőár és földrengés okozta nukleáris válság… Tovább olvasom