Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Három szó, amely megöli a házasságot: Drágám, beszélnünk kell!

Drágám, beszélnünk kell - ez az a mondta, ami akkor hangzik el egy házasságban egy bizonyos hangsúllyal, ha már nagy gond van.
Egy idő után az egyik fél magányosnak érzi magát a kapcsolatban, a házastársak eltávolodnak egymástól. És a legtöbb ember úgy gondolja: nem megosztják egymással a gondolataikat, hanem túlbeszélik a problémát, ráadásul úgy, hogy elbeszélnek egymás mellett, aminek végül semmi értelme nincs. A kapcsolat nem javul, most már nem csak az egyik, hanem a másik fél is szenved.

Pedig nem szabadna, hogy nyolc, tíz év házasság után a kapcsolat elején olyan jól működő kommunikáció befuccsoljon. Egy most megjelent amerikai könyv szerzőpárosa, Patricia Love és Steven Stosny arra keresi a választ, hogy lehet megbeszélni a problémákat és javítani a megromlott kapcsolaton.

Amikor egy férfi felveti, hogy probléma van a házassággal, a nő ezt úgy értelmezi, hogy amit nyújt, az kevés, vagy nem elég jó. A nő meg akarja beszélni ,a férfiak azonban alapvetően szemérmesek, nem szeretnek problémákról társalogni. Nem arról van szó, hogy a jó szándék nincs meg bennük - alapvetően nincsenek erre kódolva.

A könyv szerzői arra mutatnak rá: a férfi és a nő stressz tűrő képessége különbözik, és stresszes helyzetben másképpen reagálnak.

Egy kísérletet is leírnak: amikor egy kislány zajt hall, ideges lesz, és szemkontaktust akar teremteni másokkal, hogy megnyugtatásul kapjon. egy kisfiú ugyan erre a hangra kétféleképpen reagál: nézelődik vagy elmenekül.

A szerzőpáros szerint ezért mielőtt szóban megfogalmaznánk azt, hogy szerintük gond van a kapcsolattal, igyekezzünk az érzéseinket, szeretetünket kifejezni és a szeretetünkben megerősíteni partnerünket.

Öleljük meg gyakran, bújjunk hozzá, érintsük meg. Ha a partnerünk érzi, hogy ragaszkodunk hozzá, hogy szeretjük, akkor nem esik pánikba, ha elhangzik a fenti mondat, és nem támadásnak veszi a véleményünket, hanem igyekszik tenni azért, hogy kapcsolata javuljon.

Olvasóink írták

  • 2. lajosbácsi 2011. december 12. 10:53
    „aki meg olyan nő, az kap valami bunkót társul.... hol itt az igazság....”
  • 1. Mike3 2011. november 19. 12:33
    „"Amikor egy férfi felveti, hogy probléma van a házassággal, a nő ezt úgy értelmezi, hogy amit nyújt, az kevés, vagy nem elég jó. A nő meg akarja beszélni ,a férfiak azonban alapvetően szemérmesek, nem szeretnek problémákról társalogni. "

    Kapitális baromság. A nő az akivel semmit nem lehet megbeszélni, mert azonnal durran a nagy női öntudatos agya.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertsorozattal ünnepel az Omega

Ötvenéves jubileumát üli a legendás Omega együttes, A frontembert, Kóbor Jánost külföldi ismertségről, a zenei élet változásairól, a rajongókról és az apaságról kérdeztük. Tovább olvasom