Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Hat perc, hat nő - villámrandi Szegeden

Szeged - 6 perc. Ennyi ideje van a villámrandin annak, aki szeretné a vele szemben ülőt lenyűgözni. Egy estén 19 lánnyal próbáltam elhitetni, hogy érdemes velem még egyszer találkozni.
Filozófiát tanítok gimnáziumban, egy általános iskolában pedig napközis tanár vagyok, hazudtam életem első villámrandiján a JUGYU Klubban. Nem adhattam ki magam, különben odalett volna a cikk.

6 perc állt rendelkezésemre, hogy elhitessem a velem szemben ülővel: remek a humorom, jól vág az eszem, udvarias vagyok. Azaz: randizzon velem még egyszer. Nyolcvanan regisztráltunk a tizedik hatperces randira, ebből meglepetésemre majdnem ötven lány. Mivel ilyen sokan jelentkeztek, a társaságot két részre osztották, nem találkozhatott mindenki mindenkivel. A rapid randi menete, hogy a lányok egy széken ülnek, a fiúk pedig cserélődnek előttük. 19 lánnyal ismerkedtem meg.

Te lány, én meg fiú. Illusztráció: Frank Yvette
Te lány, én meg fiú. Illusztráció: Frank Yvette


Minden korosztálynak

A hatperces randit immár 10. alkalommal rendezték meg a JUGYU Klubban. A főszervező Fizel Nikolett Grétától megtudtuk: nagy az érdeklődés erre a rendezvényre, sok a visszatérő vendég, többször fordul elő, hogy párkapcsolat lesz a rapid randi vége. Október 27-én 25–40 közötti nőknek és 30–45 év közötti férfiaknak rendeznek hatperces randit ugyanitt.

– Mit tanulsz? Szereted Szegedet? Mi a hobbid? – kevésbé izgalmas ismerkedési kérdések részemről és alkalmi randipartnereimtől. Persze az is előfordult, hogy komolyabb témák, családi, emberi kapcsolatok is szóba kerültek. Egy orvostanhallgató lánynak a boncolást is felvetettem, őszintén meglepődött, hogy egy villámrandinak ez a témája. Diák volt a többi lány is, bölcsész, jogász, tanító is akadt köztük. Tudtam előre, hogy fiatalabbak lesznek 27 évemnél. Egész nap azon gondolkodtam, milyen szakmát találjak ki magamnak. Miután az első lánynál azt mondtam, tanár vagyok, már ragaszkodtam a hazugsághoz végig. Harmadik partneremnél jöttem rá, hogy rosszul döntöttem. – Érdekes, azt hittem még tanulsz, simán letagadhatnál néhány évet – mondta. Ez a partnerem természetesen pozitív x-et kapott tőlem. Szimpátialapokkal kellett ugyanis értékelni mindenkit, azaz bejelölni, randiznánk-e vele még egyszer. Ha van egyezés, akkor a szervezők megadják egymásnak az e-mail címeket. Ekkor jöttem rá, mindenkit be kell jelölnöm, hogy megtudjam, a 19-ből hány lánynak voltam szimpatikus.

– Te hiszel abban, hogy beleszerethetsz itt valakibe? – kérdezte egy lány a megismerkedésünk utáni 4. percben. – Érdekes, hogy ezt kérdezed, a barátnőm is ezen gondolkozott, amikor meséltem, hogy ide jövök – buktattam le magam. Majdnem. Szerencsére ő csak magára figyelt, így könnyedén kimagyaráztam elszólásomat, barátra javítva az alanyt.

Másfél nap múlva kaptam értékelést a szervezőktől, hat lány e-mail címe van a postafiókomban, akiknek már az első randin hazudtam. Ennél remélem több szerencséjük lesz a jövőben.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Atlantisz26 2012. október 10. 11:17
  „Egy-két dolog, amit szeretnék tisztázni: ez volt a 10. Hatperces Randi, és mindegyiken díjmentesen vehettek részt a jelentkezők, akik egyébként teljesen normális egyetemisták. De ha még nem is így lett volna, akkor sem gondolom, hogy egy 500 vagy egy 1000 Ft-os belépő a programra elítélendő lenne. Egy szórakozóhelyen is kifizet az ember ennyit a belépőre. Nyilván ennek a programnak a szervezése is pénzbe és időbe kerül. Vagy itt mindenki ingyen dolgozik?

  Nemcsak az idősebb korosztálynak, de a fiataloknak sem olyan könnyű ismerkedni manapság. Mennyivel jobb például egy buliban keresgélni? Semennyire. Üvölt a zene, a fél gárda részeg, a többség pedig nem hosszútávú kapcsolat céljából bulizik.

  Ez az egész csupán annyiról szól, hogy eljönnek egyedülálló emberek és eltöltenek egy kellemes estét, közben ugyancsak egyedülálló emberekkel beszélgetnek. Az, hogy miről, az már az ő dolguk. Külföldön ez egy bevett ismerkedési forma, semmi különös nincsen benne, egyszerűen csak egy direkt, közvetlen lehetőség az ismerkedésre. Semmi egyebet nem kell mögé képzelni.”
 • 21. szöszi 2012. október 10. 07:51
  „13. lukrecia 2012.10.09. 14:42

  Nem a nagy Őt kereste, hanem a legnagyobb pénztárcát, már meg ne haragudj. És tudod mit? Hányinger. Meg is érdemli a sorsát az ilyet. Elég szégyen hogy az emberi értékek ennyire elvesztek és nem számítanak. B...ni is szűznek is maradni pedig csak egy szőke cica gondolhatja, hogy lehet. Hát nem. De hát.. majd rájön egyem a szívét. Egzisztencia... b-----ja az egzisztenciát meg a 8 diplomát valaki, ha amúgy meg egy balfék. És hát sajnos, az ilyen pasik olyanok mint az arabok. Minél több pénze van, annál több nő is. Boldog akar lenni vagy gazdag? Persze, ki ne szeretné mindkettőt, csak az a kérdés kit bolgogít annyira a pénz, hogy ezért megalázkodjon és táncoljon, ahogy egy tárca fütyül. Még nem tudja a barátnőd, és sztem te sem, hogy nem fog boldogítani benneteket pénz, és egzisztenica, főleg hogy ha valakinek van belőle elég, nem osztja meg veled, ügyvéd és szerződés :) Abból nem esztek amit ő főzött :) Undorítóak az ilyen nők. A párom legyen elsősorban olyan férfi, akire büszke lehetek, és ezt nem a papírjában meg az egzisztenciában mérik. Ne legyen egy kukás szerzet nyilván, de inkább legyen normális szakmája, és szeresse azt, csinálja jól. Nem akarok általánosítani, de a többség dipolomás tudatlan, semmihez nem ért, marhára sokra megy a papírjával, főleg a mai világban. Én inkább örülök a párommal annak, hogy ketten jól élünk, amire szükségünk van, előteremtjük, könyebben-nehezebben, de annál jobban értékeljük azt.”
 • 20. kvendi 2012. október 09. 22:50
  „16. trillarom 2012.10.09. 15:37

  Hosszútávú tartós kapcsolat mindig abból lesz, ha a NŐ választ(csak ezt a férfi ne vegye észre, mert akkor lőttek ), a fordítottja csak erőlködés....!
  Azt, hogy hol lehet, van az a mondás:
  ismerkedni csak tornaterembe, uszodába, strandon, sportpályán(teniszpályán, kori pályán,stb.)...,vonat kupéban :)
  érdemes...! :)”
 • 19. Podesta 2012. október 09. 18:54
  „Tetszik a cikk! Kreatív írás, bármikor aktuális.”
 • 18. északmagyar 2012. október 09. 18:11
  „5. Remek apa lehecc! XDD

  Kb. olyan ez mint Jerry O´Connell beszólása, hogy "I am excited I am having girls. I know guys are supposed to say, ´I want a boy. I want to play baseball,´ but I think I´m going to be good raising girls...I can´t wait. They´re going to be tough chicks. They´re only having sex when I´m dead."”
 • 17. macs 2012. október 09. 17:02
  „16. trillarom,
  sajnos nagyon igazad van. Akinek nincs nagyszámú ismerőse, akiken keresztül ismerkedhet, hát nagyon szűkösek a lehetősége. És ez nem csak huszonévesek problémája. :-)”
 • 16. trillarom 2012. október 09. 15:37
  „A kedves negatív kommentelőket kérdezem: Most őszintén hol tud ma egy huszonéves ismerkedni? Mondjuk végzett az egyetemen és ott nem jött a nagy Ő. Munkahelyen? (ritka itt kifogni egy komoly a kapcsolatot) Disco? ( szintén nehéz nem alkalmi viszonyba belefutni). Utca? Bolt? Könyvtár? Net? ..Hol?? Itt a 6 perces randin legalább beszélgethetsz..aztán majd kiderül.”
 • 15. vélemény 2012. október 09. 15:29
  „Október 27-én 25-40 közötti nőknek és 30-45 év közötti férfiaknak rendeznek hatperces randit ugyanitt.
  Ezt tekinthetnénk hirdetésnek is?
  A riporter a randin témát már magyar mozifilmen is feldolgozták.
  A végén a kamuzó írót majdnem meglincselték a nők. :))”
 • 14. theseus 2012. október 09. 15:05
  „Angliában csak 3 perces egy forduló, és annyi állítólag elég is az első benyomásokra - én nem próbáltam. 6 perc már lehet, hogy sok is olyannal, aki nem szimpatikus - vagy csak kamuzik.
  Angolul már rengeteg cikk megjelent a témában, ennél tényleg sokkal alaposabbak is, de kezdetnek ez is elmegy.”
 • 13. lukrecia 2012. október 09. 14:42
  „Marpedig ez a magyar valosag. Egy holgy ismerosom, rendszeresseggel napi kulonbozo ferfival hivatta meg magat (randizott) kulonbozo helyeken, hogy eljojjon neki a nagy O. Egzisztencialis pasikra utazott elsosorban, mely soran a vagyon volt az elsoszamu ertekmero.
  Ott a Pasik (alanyok) nem tudtak egymasrol. vegul egy balek ugyvedet nem tud magarol lerazni;))”
 • 12. békaügetés 2012. október 09. 14:33
  „11.macs
  azokról meg ,már véleményem sincs!!!”
 • 11. macs 2012. október 09. 14:09
  „10. békaügetés,
  miért csak a lányokra teszel pejoratív megjegyzéseket? A villámrandin megjelenő fiúkról mi a véleményed?”
 • 10. békaügetés 2012. október 09. 13:37
  „és a hazugságok meghallgatásáért még fizetnek is ezek az elkeseredett,párjukat kereső szerencsétlen leányzók,vagy ők is hazudnak? szánalmas párkeresés!!!”
 • 9. delmadarka 2012. október 09. 13:32
  „Ekkora baromságot még nem hallottam. Pihent agyú lúzerek sportja.”
 • 8. jozko 2012. október 09. 12:53
  „Mekkora idétlenség!
  Persze én még a régi vágású vagyok...”
 • 7. macs 2012. október 09. 12:48
  „Úgy őszintén, mi értelme volt az akciónak, azon kívül, hogy kerekedett belőle egy cikkecske?”
 • 6. PiszokAlfréd 2012. október 09. 09:10
  „Mondjuk mondhatta volna azt is, hogy kukás autón dolgozom és én adogatom fel más szemetét!
  Vagy lehetett volna kőmíves segéd. Esetleg betegápoló! Nagyáruházban éjszakai polcfeltöltő! Vagy ezek nem oly menők? És akkor 1 db e-mail címe sem lenne kedves Attila? Még az is megoldás lett volna, ha az igazat mondja. A DM-nél vagyok újságíró!”
 • 5. deszkás 2012. október 09. 08:42
  „Olyan korúakkal randiztál mint a lányaim akiknek én azt állítom :"nem hiszem hogy van olyan pasi nekik aki érdemes valamire is".Az a benyomásom úgy viselkedtek mint egy selyemfiú.És ezt pasiként állítom. És mennyien voltak? Naná ez természetes nem?”
 • 4. Krampampuli 2012. október 09. 08:28
  „2. Picim 2012.10.09. 07:00

  - biztos félt, hogyha egy napközi tanárnál többet állít magáról akkor 1 perc után már le is bukik... :D”
 • 3. benzy 2012. október 09. 08:26
  „Miért érzek némi kis lekezelést ezekkel a lányokkal kapcsolatban, kedves Attila? Szerintem érdekesebb lett volna a cikk, ha valóban érdekel is a téma...és mondjuk a lányok (és a rapidrandizós fiúk) motivációját is feszegetted volna...de ez csak az én véleményem.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elpuszult a lodzi özvegy hím zsiráf

Sebészi beavatkozás közben elpuszult Tofik, a lodzi állatkert fiatal zsiráfbikája, amelyet egész… Tovább olvasom